thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 25/04/13
zmieniono dnia: 25/04/13

Składniki

  • 300 g truskawek
  • 200 g twarogu
  • 1 opakowania mleka skondensowanego niesłodkiego
  • 2 opakowania galaretki truskawkowej
  • 400 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.      Odłożyć 3 całe truskawki do ozdobienia deseru, resztę owoców pokroić na kawałki.

    2.      Galaretki rozpuścić w 4 MT przegotowanej, gorącej wody i wystudzić.

    3.      Do naczynia miksującego włożyć twaróg, zemleć 2-3 min/obr.6, przełożyć do innego naczynia. Umyć naczynie.

    4.      Do naczynia miksującego wlać schłodzone mleko skondensowane i ubić na sztywno za pomocą motylka 4 min/obr.4, następnie nadal ubijając wlewać powoli tężejącą galaretkę 1,5 – 2 min, obr.4.

    5.      Ciągle ubijając dodawać do mleczka stopniowo po łyżce zmielonego sera 2 min/obr. 4.

    6.      Wyjąć motylek. Do masy dodać pokrojone truskawki i wszystko delikatnie wymieszać w naczyniu  za pomocą kopystki.

    7.      Wyłożyć deser do salaterki lub pucharków i pozostawić do stężenia.

    8.      Ozdobić całymi owocami.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ptasie mleczko serowo-truskawkowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 18, 2013 at 18:37

    Rozpuszczamy 2 galaretki w 4 MT gorącej wody Cooking 4 Cooking 4


    Smacznegotmrc_emoticons.)

  • czerwca 12, 2013 at 17:01

    Czy rozpuszczenie w 4MT dotyczy jednej galaretki, czy obie w 4 MT? tmrc_emoticons.) Pozdrawiam!

  • maja 2, 2013 at 00:01

    Oj zapowiada się pysznie trzeba spróbować tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 27, 2013 at 23:53

    Takie ptasie mleczko to deser mojego dzieciństwa tmrc_emoticons.)   Jeden z pierwszych jakie przygotowywałam samodzielnie jako nastolatka - do dziś dzień pamiętam jaką lekcję dostałam jak dodałam do deseru kiwi Big Smile  Ni diabła nie chciał stężeć . Czasem robiłam wariant bez owoców, a z dodatkiem 3 galaretki , którą po stężeniu kroiłam w kostkę i dodawałam do gotowej masy.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

  • kwietnia 25, 2013 at 20:51

    Czekam z niecierpliwoscia na truskaweczki tmrc_emoticons.D dodaje przepis do wyprobowania Big Smile wyglada pysznie Big Smile

  • kwietnia 25, 2013 at 20:49

    Ciekawy przepis tmrc_emoticons.) Do ulubionych. Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

  • kwietnia 25, 2013 at 17:15

    Jeszcze chwila i będą truskawki tmrc_emoticons.)  Wtedy na pewno przetestuję przepis tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile