3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lody karmelowe


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Lody karmelowe

  • 350 g masa krówkowa, lub krem karmelowy z mojego przepisu
  • 0.5 litra śmietana, 36% tłuszczu
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 6
    6h 0min
    Czas całkowity 6h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Założyć motylek na noze
    2. do Closed lid wlać śmietanę i 300g kremu karmelowego (lub masy krowkowej)
    3. Zdjąć miarkę i ubijać obr.3.5 bez ustawionego czasu, obserwować kiedy masa będzie ubita (ok 30-50 sekund, zależy od śmietany)
    4. dołożyć pozostałe 50g masy karmelowej i sól, wymieszać 4sek/obr.3
    5. przełożyć do pojemnika, przykryć folia spożywcza i zamrozić na minimum 6 godzin
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy