3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń jaglany bez cukru i mleka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Budyń jaglany

  • 135 g kaszy jaglanej
  • 825 g mleka roślinnego, (lub część mleka roślinnego, część wody)
  • 45 g oleju kokosowego, (lub masła klarowanego)
  • 9 daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1 szczypty soli
  • 2 łyżki kakao, (opcjonalnie)
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Kaszę wsypać do naczynia, podprażyć 1,5min/100st/obr1
  2. Dodać pozostałe składniki (oprócz kakao). Zamiast miarki nałożyć koszyczek. Gotować 15min/100st/obr2 (po połowie czasu gotowania zwiększyć obroty do 3).
  3. Jeśli chcemy można dodać kakao lub inny dodatek smakowy (np. wanilię). Zmiksować 1min/obr10. Przelać do miseczek.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy