3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń jaglany bez cukru i mleka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Budyń jaglany

  • 135 g kaszy jaglanej
  • 825 g mleka roślinnego, (lub część mleka roślinnego, część wody)
  • 45 g oleju kokosowego, (lub masła klarowanego)
  • 9 daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1 szczypty soli
  • 2 łyżki kakao, (opcjonalnie)
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Kaszę wsypać do naczynia, podprażyć 1,5min/100st/obr1
  2. Dodać pozostałe składniki (oprócz kakao). Zamiast miarki nałożyć koszyczek. Gotować 15min/100st/obr2 (po połowie czasu gotowania zwiększyć obroty do 3).
  3. Jeśli chcemy można dodać kakao lub inny dodatek smakowy (np. wanilię). Zmiksować 1min/obr10. Przelać do miseczek.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy