Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Warzywa na parze
- 100 g czerwonego buraka, świeży
- 200 g ziemniaków, świeży
- 200 g marchewki, świeży
Sos
- 100 g jogurtu greckiego
- 1 ząbek czosnku
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia
"Blokada naczynia miksującego" wlać 500 ml wody.
Ważywa poukładać na waromie.
Gotować (w zależności od wielkości warzyw) około 25-30 minut/temperatura 100/"Obroty wsteczne" 2
- Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki starannie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji sosu.
Sos
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać do gotowego dania zielony groszek lub kukurydzę jako urozmaicenie kolorystyczne i smakowe.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz