3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Warzywa na parze


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Warzywa na parze

  • 100 g czerwonego buraka, świeży
  • 200 g ziemniaków, świeży
  • 200 g marchewki, świeży

Sos

  • 100 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia Blokada naczynia miksującego wlać 500 ml wody.
    Ważywa poukładać na waromie.
    Gotować (w zależności od wielkości warzyw) około 25-30 minut/temperatura 100/Obroty wsteczne2
  2. Sos
  3. Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wszystkie składniki starannie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji sosu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać do gotowego dania zielony groszek lub kukurydzę jako urozmaicenie kolorystyczne i smakowe.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy