Składniki
4 osoba/osoby
- 1 opakowanie ciasta francuskiego, np.mrożonego
- 50 g żółtego sera, startego
Sos
- pieprz, gałka muszkatałowa
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 150 ml śmietany 18%
- 150 g białego sera
Szpinak
- sól, pieprz, czosnek granulowany
- 1-2 łyżki masła
- 400 g szpinaku
-
6
30min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Ciasto francuskie rozmrozić i rozwałkować. Blache wyłożyć papierem i rozłożyć ciasto, dobrze ponakłuwać i piec z 200 st 10 min.
2. Szpinak podsmażamy na maśle na patelni, i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem (powieniem być dobrze doprawiony=ostrawy
)
3.Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i siekamy 3 sek/obr5, zgarniamy ze ścianek i dodajemy składniki na sos-ser biały, śmietanę, jajka, doprawiamy pieprzem i gałką do smaku. Mieszamy 10 sek/obr5
4. Na ciasto podpieczone wykładamy szpinak, polewamy sosem i posypujemy żółtym serem, zapiekamy 20 min w temp 180 stopni
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jak któś lubi to można dodać więcej czosnku.
Najlepsza tarta jest świeża wyjęta prosto z piekarnika, ale odgrzewana też jest super
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobra tarta.
Bardzo dobra tarta.
justii
Pyszna tarta! dodałam do
Pyszna tarta!
dodałam do szpinaku drobno rozdrobioną świężą paprykę, polecam!