3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • Kapusta
  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
  • 600 g kapusty, kiszonej
  • 1 liść laurowy
  • 5 owoców jałowca
  • 100 g wody
  • Placki
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 1 jajko
  • 40 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Kapusta:
      Do naczynia miksującego włożyć marchew i jabłka, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2. Kapustę kiszoną dodać do naczynia miksującego wraz z przyprawami i wodą, gotować 20 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    3. Całość przełożyć do innego naczynia i odstawić w ciepłe miejsce.

      Placki:

    4. Wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i pietruszki umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 10-15 s/ No counter-clockwise operation /obr. 5.
    5. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, usmażyć małe placki na złotobrązowy kolor.
    6. Kapustę kiszoną ułożyć na plackach. Podawać posypane pietruszką.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy