Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- Kapusta
- 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 600 g kapusty, kiszonej
- 1 liść laurowy
- 5 owoców jałowca
- 100 g wody
- Placki
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 1 jajko
- 40 g płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Kapusta:
Do naczynia miksującego włożyć marchew i jabłka, rozdrobnić 3 s/obr. 5. - Kapustę kiszoną dodać do naczynia miksującego wraz z przyprawami i wodą, gotować 20 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Całość przełożyć do innego naczynia i odstawić w ciepłe miejsce.
Placki: - Wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i pietruszki umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 10-15 s/
"Brak obrotów wstecznych" /obr. 5.
- Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, usmażyć małe placki na złotobrązowy kolor.
- Kapustę kiszoną ułożyć na plackach. Podawać posypane pietruszką.
- Kapusta:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedz