Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- Kapusta
- 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 600 g kapusty, kiszonej
- 1 liść laurowy
- 5 owoców jałowca
- 100 g wody
- Placki
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 1 jajko
- 40 g płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Kapusta:
Do naczynia miksującego włożyć marchew i jabłka, rozdrobnić 3 s/obr. 5. - Kapustę kiszoną dodać do naczynia miksującego wraz z przyprawami i wodą, gotować 20 min/100°C/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Całość przełożyć do innego naczynia i odstawić w ciepłe miejsce.
Placki: - Wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i pietruszki umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 10-15 s/ "Brak obrotów wstecznych" /obr. 5.
- Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, usmażyć małe placki na złotobrązowy kolor.
- Kapustę kiszoną ułożyć na plackach. Podawać posypane pietruszką.
- Kapusta:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzThe food is very unique. If eating it and playing...
The food is very unique. If eating it and playing with badland, nothing could be better.