3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pisto- hiszpański gulasz


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 300 gramów cebuli
  • 300 gramów cukini
  • 100 gramów oliwy/oleju, oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki sól
  • szczypty pieprz
  • 500 gramów pomidorów świeżych lub z puszki bez zalewy
  • 150 gramów papryki zielonej
  • 150 gramów papryki czerwonej
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć paprykę czerwoną, paprykę zieloną i cebulę rozdrobnić 9s/obr4. Przelozyć do innego naczynia, odstawić

  2. Do Blokada naczynia miksującego włożyć cukinie zmiksować 2s/obr4

  3. Dodać oliwę i rozdbonioną paprykę z cebulą dusić 12min/120st/Obroty wsteczneobrMieszanie

     

  4. Dodać pomidory, sól i pieprz gotować 17min/100st/Obroty wsteczne/obr.Mieszanie

  5. podawać na ciepło

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ja używam tego gulaszu jako dodatek do makaronu tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis dobry, nieskomplikowany, a danie smaczne,...

    Zgłoszony przez Agary na marca 23, 2017 at 13:13.

    Przepis dobry, nieskomplikowany, a danie smaczne, pachnące warzywami, w smaku nieco przypomina leczo. Następnym razem dodam kilka ząbków czosnku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pisto właśnie bulgocze w TM. Pachnie wielce...

    Zgłoszony przez Agary na marca 23, 2017 at 12:02.

    Pisto właśnie bulgocze w TM. Pachnie wielce apetycznie. Zobaczymy, jaki będzie efekt końcowy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kasiura85 napisał:...

    Zgłoszony przez ania3330607 na lutego 16, 2017 at 13:22.

    Kasiura85 napisał:
    Ale ta ilość oliwy to chyba lekko przesadzona!?


    ja tyle daje tmrc_emoticons.;) tak mam w przepisie tmrc_emoticons.)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote] kubuszek napisał:...

    Zgłoszony przez ania3330607 na lutego 16, 2017 at 13:22.

    [quote] kubuszek napisał:
    50 h to trochę chyba za długo jak na gulasz. Popraw czas przygotowania
    [/quote

    czas został poprawiony, nie 50h a 50 min calkowite przygotowanie, pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bez cukinni....

    Zgłoszony przez Kasiura85 na stycznia 9, 2017 at 17:51.

    Trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bez cukinni. Dałam 2 cebule, 3 żółte papryki,1 czerwoną, dodałam czubatą łyżeczkę pasty warzywnej, 10g oliwy, pół łyżeczki soli, pieprz do smaku, 400g pomodorów z puszki i skróciłam czas duszenia z 17min na 10min. Wyszło smaczne, bo ciężko jest zepsuć warzywną mieszankę. Następnym razem dodam mięsko. Myślę, że bedzie jeszcze smaczniejsze. Przepis polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale ta ilość oliwy to chyba lekko przesadzona!?

    Zgłoszony przez Kasiura85 na stycznia 9, 2017 at 17:01.

    Ale ta ilość oliwy to chyba lekko przesadzona!?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 50 h to trochę chyba za długo jak na gulasz....

    Zgłoszony przez kubuszek na grudnia 15, 2016 at 08:57.

    50 h to trochę chyba za długo jak na gulasz. Popraw czas przygotowania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • brzmi zachęcająco - do

    Zgłoszony przez martek_sz na kwietnia 15, 2016 at 19:56.

    brzmi zachęcająco - do wypróbowania w weekend tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Dobrze wygąda...sprawdzimy

    Zgłoszony przez Krzysztof1970 na marca 16, 2016 at 00:58.

     Dobrze wygąda...sprawdzimy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze