3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi szpinakowe


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Farsz

  • 700 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych
  • 400 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, 50g odłożyć do ciasta
  • 150 g białej cebuli
  • 0,5 łyżeczki czosnek, granulowany
  • 500g g ser feta

Ciasto

  • 250 g wody ciepłej
  • 1 jajko
  • 20 g oleju
  • 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilośc do posypania blatu
  • 50 g szpinaku
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. Do naczynia miksującego wsypać kaszę mannę, dodać ziemniaki, szpinak, cebule czosnek rozdrobnić 5 s/obr. 5
  2. Dodać ser feta pokruszony, pieprz, wymieszać przy pomocy kopystki . 30 s/obr. 3.5Obroty wsteczne Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Umyć naczynie miksujące
  3. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać jajko, olej, mąkę, szpinak 50g wyrobić ciastoCiasto1 min. Przełożyć na oprószony mąką blat, cienko rozwałkować i szklanką lub metalowym ringiem wykrawać krążki.
  4. Nadziewając krążki, formować pierogi, po ugotowaniu podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy