 
    
            Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Mujadara
- 250 gramów soczewicy zielonej, opłukana
- 150 gramów ryż brązowy
- 250 gramów biała cebula
- 75 gramów oliwa
- 1 porcje limonka, 1 sztuka
- 3 czubate łyżki orzechów
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki piepr cayenne
- 1 łyżeczek sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebule przekrój na pół 5 sekund / 6
 Przełuż do osobnej miski
- Oliwa 2 minuty/ 120c /  "Mieszanie" "Mieszanie"
 Dodaj kumin i pieprz cayenne 2 minuty/ 120c /1
 Dodaj posiekaną cebulę 5 minut/ 120c / "Obroty wsteczne"  1 "Obroty wsteczne"  1
 Odłuż do miski
- Wsyp opłukaną soczewicę
 400 ml wody, sól 30minut/ 100c / "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne" "Mieszanie" "Mieszanie"
 Zmiel 25 sekund / 7
- W międzyczasie ugotuj ryż (opłucz w zimnej/ wrzątku/ zimnej; zalej wodą w proporcji 3:1, lekko posól i gotuj 20 minut po zagotowaniu.
 Podpraż orzechy na patelnii bez tłuszczu
- Dodaj cebulę, ryż, orzechy i sok z limonki
 150 ml wody 10 minut/ 100c/ "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne" "Mieszanie" "Mieszanie"
 Przełuż do osobnego naczynia i dopraw pieprzem do smaku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze