3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mujadara


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Mujadara

  • 250 gramów soczewicy zielonej, opłukana
  • 150 gramów ryż brązowy
  • 250 gramów biała cebula
  • 75 gramów oliwa
  • 1 porcje limonka, 1 sztuka
  • 3 czubate łyżki orzechów
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1/2 łyżeczki piepr cayenne
  • 1 łyżeczek sól
  • 1/2 łyżeczki pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cebule przekrój na pół 5 sekund / 6
    Przełuż do osobnej miski
  2. Oliwa 2 minuty/ 120c / Gentle stir setting
    Dodaj kumin i pieprz cayenne 2 minuty/ 120c /1
    Dodaj posiekaną cebulę 5 minut/ 120c / Counter-clockwise operation 1
    Odłuż do miski
  3. Wsyp opłukaną soczewicę
    400 ml wody, sól 30minut/ 100c /Counter-clockwise operation Gentle stir setting
    Zmiel 25 sekund / 7
  4. W międzyczasie ugotuj ryż (opłucz w zimnej/ wrzątku/ zimnej; zalej wodą w proporcji 3:1, lekko posól i gotuj 20 minut po zagotowaniu.
    Podpraż orzechy na patelnii bez tłuszczu
  5. Dodaj cebulę, ryż, orzechy i sok z limonki
    150 ml wody 10 minut/ 100c/ Counter-clockwise operationGentle stir setting
    Przełuż do osobnego naczynia i dopraw pieprzem do smaku
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy