3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaron wonton z polędwiczką i grzybkami shimeji by Mini Run


Wydrukuj:
4

Składniki

3 osoba/osoby

Makaron wonton z polędwica i grzybkami shimeji by Mini Run

  • 150 g Makaron pszenny błyskawiczny wonton, Firma taotao
  • 150 g Grzybki shimeji brązowe lub białe, Zamiennik - boczniaki
  • O,5 puszki Bambusa w zalewie
  • 4 czubatych łyżek Zielonej pietruszka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki Sos słodko-ostry
  • 2 łyżeczki sos teriyaki
  • 1 łyżeczek masła
  • 0,5 łyżeczki pieprz, mielony
  • 6
    40min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
5

Przygotowanie

  1. 1. Marynata do mięsa: zmieszaj sos teryiaki z sosem słodko-ostrym oraz dwiema łyżkami oliwy sezamowej + pokrojony w paski czosnek.
    2. Mięso pokroj w cienkie plasterki i zmieszaj z marynatą, odstaw
    3. Surowe grzybki bez mycia wrzuć na roztopione masło na patelni i posyp pieprzem, smaż aż będą zarumienione, najlepej na ostrym gazie lub dużej mocy indukcyjndj
    4. Makaron wykonaj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    5. Odsacz pędy bambusa z wody
    6. Mięso w marynacie wrzuć na gorąca sucha teflonowa patelnie i smaż około 1,5 minuty mieszając
    7. Ugotowany makaron wrzuć na patelnie wok i wymieszaj z pędami bambus, następnie wrzuć usmażone mięso, potem grzybki i posyp pokrojoną zielona pietruszka. Dopraw solą, pieprzem oraz sosem słodko-ostrym według swojego gustu smakowego.
    Smacznego
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy