Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
kotlety
- 20 g cebuli
- 1 płaskiej łyżeczki majeranku
- 1 płaskiej łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 20 g otrąb pszennych, do panierowania
- 1 łyżki oliwy
- 200 g ugotowanej ciecierzycy (lub ugotowanego ryżu)
- 200 g kapusty kiszonej
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do wrzycić cebulę, poszatkować 2-3 s obr 5
dodać oliwę dusić 2min/Varoma/ obr 1
dodać resztę składników, zmiksować 5 s obr 8
z powstałej masy formujemy kotleciki i panierujemy w otrębach.
Smażymy na patelni lub gotujemy na varomie
kotletów
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKotletów nie można usmażyć, rozpadają się.
Kotletów nie można usmażyć, rozpadają się.
Rozpadły sie na patelni
Rozpadły sie na patelni
Zapomniałam o ocenie
Zapomniałam o ocenie
Zdania w rodzinie na temat
Zdania w rodzinie na temat kotletów są podzielone. Jednym smakowały, innym nie. Ja zamiast ciecierzycy dodałam ryż. Zgodnie z podpowiedziami dałam go nieco więcej i ugotowałam na Varomie. Niestety kotlety się rozpłynęły. Może ktoś wie dlaczego?
Bardzo smaczne, dodałam
Bardzo smaczne, dodałam więcej ciecierzycy i piekłam w piekarniku
oryginalny przepis, ciekawy
oryginalny przepis, ciekawy smak.
nastepnym razem muszę dodać więcej ryżu/ ciecierzycy, bo trochę się rozklejały i koniecznie jeszcze więcej duszonej cebulki
pozdrawiam i dziękuję za przepis
Pozdrawiam
Agata
muszę spróbować
muszę spróbować
znaczek obroty wsteczne to
znaczek obroty wsteczne to pomyłka już poprawiam
ja podaję jako dodatek do
ja podaję jako dodatek do drugiego dania, np z ziemniakami lub kaszą i surówką
nie, kapusty nie trzeba
nie, kapusty nie trzeba gotować
Przepraszam, ale nie rozumiem
Przepraszam, ale nie rozumiem dlaczego używamy obrotów wstecznych podczas siekania??? Poza tym przepis wygląda dość dobrze.
Edyta K.
dodaję do listy do
dodaję do listy do zrobienia uwielbiam kapuste kiszona i ciecierzycę spróbuję upiec w piekarniku.
Mam pytanie czy kapusta jest
Mam pytanie czy kapusta jest gotowana
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Mnie również zaintrygował ten
Mnie również zaintrygował ten przepis, do wypróbowania w najbliższym czasie. Jak to się podaje? czy jako przystawkę?
Pozdrawiam
Zainteresował mnie ten
Zainteresował mnie ten przepis,spróbuję ugotowac na Varomie Pozdrawiam i gratuluję pierwszego przepisu
Wow brzmi smakowicie .Mam
Wow brzmi smakowicie .Mam kapustę muszę spróbować
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.