3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotleciki z marchwi


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 330 gramów marchewki, lub 4 sztuki
  • 1 kostka rosołku drobiowego
  • 2 jajka
  • 100 gramów bułka tarta, + do panierki
  • 1 cebula
  • 1 kromka chleba, lub pół bułki
  • olej do smażenia
  • pieprz, wg. uznania
  • 500 g woda sodowa
5

Przygotowanie

  1. Marchew umyj, usuń łupkę i jeszcze raz umyj. Następnie wraz z kostką rosołową i wodą umieść w TM.


    Przykryj otwór dłonią. Na 2 s włącz obroty na 6.


    Następnie wybierz czas 10 minut, temp. 100 oC, obroty 3.


    Po ugotowaniu odczekaj, aż marchew ostygnie.

  2. Do naczynia wrzuć chleb, bułkę tartą, cebulę. Miskuj  na 6 przez ok. 1 minutę, aż do uzyskania jednotitej masy. Dopraw pieprzem wg. uznania.

  3. Formuj kotleciki, które obtoczysz w bułce tartej i usmażysz, jak placki ziemniaczane, na głębokim oleju.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz