Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 330 gramów marchewki, lub 4 sztuki
- 1 kostka rosołku drobiowego
- 2 jajka
- 100 gramów bułka tarta, + do panierki
- 1 cebula
- 1 kromka chleba, lub pół bułki
- olej do smażenia
- pieprz, wg. uznania
- 500 g woda sodowa
-
6
1h 6min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Marchew umyj, usuń łupkę i jeszcze raz umyj. Następnie wraz z kostką rosołową i wodą umieść w TM.
Przykryj otwór dłonią. Na 2 s włącz obroty na 6.
Następnie wybierz czas 10 minut, temp. 100 oC, obroty 3.
Po ugotowaniu odczekaj, aż marchew ostygnie.
Do naczynia wrzuć chleb, bułkę tartą, cebulę. Miskuj na 6 przez ok. 1 minutę, aż do uzyskania jednotitej masy. Dopraw pieprzem wg. uznania.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzhttps://google.com/...
https://google.com/
url=http://google.com]google[/url]
[H](https://f.com/)
[google->http://google.com]
google
Smakowało :O
Smakowało :O :O
truskawka napisał:Co z wodą
tutaj chodzi o zwykłą wodę, do gotowania marchwi, ale ciągle wskakuje sodowa...
Co z wodą sodową?
Co z wodą sodową?