3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Delikatne żółte curry z kalafiora, brokuła i cukinii by Thermodieta.pl


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Delikatne żółte curry z kalafiora, brokuła i cukinii by Thermodieta.pl

  • 50 g Cebula czerwona
  • 2 ząbka czosnek, ok 10g
  • 12 g Imbir korzeń
  • 10 gramy papryczka chilli
  • 10 g olej kokosowy
  • 40 gramy Żółta pasta curry
  • 150 g brokuł
  • 250 g kalafior
  • 400 gramy mleczko kokosowe
  • 200 gramy woda
  • 1 łyżeczki sól
  • 150 gramy cukinia
  • Świeża kolendra/ cebula dymka/ natka pietruszki, do posypania
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, czosnek, imbir i papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystka na dno naczynia i miksujemy 3 s/ obr. 5.
    Dodajemy olej kokosowy i żółtą pastę curry. Podsmażamy 4 min/ 120°C/ obr. 0,5.
    Dodajemy różyczki brokułu, kalafiora, mleczko kokosowe, wodę, sól. Gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
    Przez otwór w pokrywie dodajemy cukinie pokrojoną w kostkę, gotujemy 7 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
    Podajemy posypane, świeżą kolendrą, cebulką dymką lub natka pietruszki.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy