3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukinia w cieście z pieczonymi ziemniakami :-)


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 250 g mąki
  • 200 g mleka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta ostrej papryki mielonej
  • pół łyżeczki mielonej kurkumy
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki tymianku mielonego
  • 2 jajka
  • 2 małe cukinie
  • 1 łyżeczka soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć, pokroić na większą kostkę. Do naczynia wlać 1 litr wody i załozyc przystawkę varoma, ułozyc w niej ziemniaki, gotować czas 30 min/ Varoma/ obr.1.

    Cukienie umyć i pokroić na niewielkie plasterki razem ze skórką, ulozyć w misce i posolić, odstawić na pół godziny.

    Jak ziemniaki się ugotują to przełozyć je na blaszkę wyłożoną paierem, dodać 2 łyżki oliwy, dodać 1 łyżeczkę soli i 2 łyżeczki tymianku, wymieszać. Piec w piekarniku przez 20 min/ 200 st / termoobieg lub grzanie góra/dół.

    Naczynie po gotowaniu ziemniaków opłukać, dodać 2 jajka, mąkę, mleko, proszek do pieczenia, kurkumę, sól ziołową, papryke ostrą i slodką i wymieszać czas 30 sek, obr.2. Ciasto wyjdzie dość gęste. Cukinie odsączyć z nadmiaru wody i maczać w cieście i smażyć na zloty kolor na patelni.

    Placuszki podać z pieczonymi ziemniakami i np. z sosem czosnkowym lub koperkowym (jogurt grecki, 1 ząbek czosnku, koperek.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepis ciekawy, chociaż

    Zgłoszony przez Grace07 na sierpnia 30, 2016 at 22:32.

    przepis ciekawy, chociaż cukinia zdecydowanie wymaga doprawienia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję za komentarz cieszę

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 28, 2013 at 20:40.

    Dziekuję za komentarz tmrc_emoticons.D cieszę się że smakowało danie tmrc_emoticons.D teraz jest sezon na cukinie to trzeba go wykorzystać tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam to danie na obiadek.

    Zgłoszony przez wanadek na sierpnia 28, 2013 at 20:21.

    Polecam to danie na obiadek. Robiłam go ostatnio i wszystkim bardzo smakowało tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu oczywiście można

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 26, 2012 at 14:53.

    Gabrysiu oczywiście można skrócić czas gotowania na Varomie tmrc_emoticons.) i dopiec w piekarniku tmrc_emoticons.) ja bardzo lubię cukinie i jem ją na różne sposoby i cały czas wymyslam nowe dania z jej użyciem tmrc_emoticons.) mam jeszcze kilka pomysłów tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, świetny pomysł na danie

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 26, 2012 at 14:03.

    Magi, świetny pomysł na danie wegetariańskie. Tylko myślę, że wystarczy te ziemniaczki na varomie krócej gotować, może 15 min, bo jeszcze będą się piekły w piekarniku. Nie sądzisz? Wtedy tak na prawdę za pól godziny mamy całe danie , bo w międzyczasie zrobimy cukienię.Love Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze