3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciąg dalszy Zapiekanka z soczewicy :)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • sół pieprz
  • pieprz kajenski
  • 100 g sera żółtego
  • 100 g płatków owsianych
  • 1 łyżki koncentratu bulionu
  • 250 g soczewicy
  • 200 g pieczarek
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • 1 porcji cebula
  • 10 gramów oliwy z oliwek
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlożyć cebulę i pokrojony seler naciowy 6 sek/ob 6, dodać oliwę i smażyć 3 min/ varoma/ ob 1. Dodać pieczarki rozdrobnić 5 sek/ob 5 , podsmazyć jeszcze jakieś 5min/100 st/ob Counter-clockwise operation/1. Wczesniej ugotowałam soczewicę,(  można włożyć namoczona soczewicę  do cebuli, selera i pieczarek, zaleć wywarem ja zrobiłam to dzień wcześniej bo mi się śpieszyło,) dodać do całośći, łyżke koncentratu bulionu warzywnego, podusić jakieś  10 min/100st/ Counter-clockwise operation ob 1. Doprawić solą, pieprzem  do smaku.
    W tym czasie nasmarować naczynie żaroodporne masłem i wyłożyć przygotowaną soczewice. Naczynie umyć wytrzeć, włożyć zółty ser rozdrobnić dodać płatki owsiane, pieprz kajeński 5 sek/ob 6. Rozłożyć równomiernie na przygotowanej soczewicy z pieczarka i selerem. Wszystko zapieć w tem 220 st przez ok 10 min.  Smacznego .

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można układać warstwami najpierw seler  i pieczarki na to soczewica i przykryć  płatkami z serem.  Do sprawdzeni.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz