Składniki
4 osoba/osoby
- sół pieprz
- pieprz kajenski
- 100 g sera żółtego
- 100 g płatków owsianych
- 1 łyżki koncentratu bulionu
- 250 g soczewicy
- 200 g pieczarek
- 2 łodyżki selera naciowego
- 1 porcji cebula
- 10 gramów oliwy z oliwek
-
6
40min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlożyć cebulę i pokrojony seler naciowy 6 sek/ob 6, dodać oliwę i smażyć 3 min/ varoma/ ob 1. Dodać pieczarki rozdrobnić 5 sek/ob 5 , podsmazyć jeszcze jakieś 5min/100 st/ob
"Obroty wsteczne" /1. Wczesniej ugotowałam soczewicę,( można włożyć namoczona soczewicę do cebuli, selera i pieczarek, zaleć wywarem ja zrobiłam to dzień wcześniej bo mi się śpieszyło,) dodać do całośći, łyżke koncentratu bulionu warzywnego, podusić jakieś 10 min/100st/
"Obroty wsteczne" ob 1. Doprawić solą, pieprzem do smaku.
W tym czasie nasmarować naczynie żaroodporne masłem i wyłożyć przygotowaną soczewice. Naczynie umyć wytrzeć, włożyć zółty ser rozdrobnić dodać płatki owsiane, pieprz kajeński 5 sek/ob 6. Rozłożyć równomiernie na przygotowanej soczewicy z pieczarka i selerem. Wszystko zapieć w tem 220 st przez ok 10 min. Smacznego .
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można układać warstwami najpierw seler i pieczarki na to soczewica i przykryć płatkami z serem. Do sprawdzeni.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiekawy przepis na zapiekankę