3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

burgery buraczano-gryczane


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

burgery buraczano-gryczane

  • 2 duże buraki, ugotowane, obrane
  • 600 g kaszy gryczanej, ugotowanej
  • 60 pestki słonecznika
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 MT oleju
  • sól, pieprz, imbir suszony
5

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnęk zalewamy olejem, mielimy: obroty 5, 5 sekund. Następnie podsmażamy: Varoma, 3 min., obroty 3.
  2. Dodajemy buraki, mielimy 4-5, 10 sek. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 20 sek. obroty 4.
  3. Z powstałego ciasta formuujemy burgery i zapiekamy w piekarniku 10-15 min, 180 stopni. Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można doprawiać dowolnymi ziołami. Jako przekąska podawać z sosem, np. czosnkowym, ziołowym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz