Składniki
- 750 g surowych ziemniaków
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 40 g otrębów owsianych
- 100 g mąki pszennej
- 1 jajko kurze
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka majeranku suszonego
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
9
Przygotowanie
-
Do naczynia wkładamy obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki, jajko, mąkę, cebulę, czosnek i przyprawy i miksujemy czas 30 sek, obr, 4-5 - pomocna jest kopystka. Potem wrzucamy płatki owsiane i mieszamy czas 15 sek, obr.3.
Masę wykładamy do wysmarowanej olejem blaszki, foremki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni, grzałka góra-dół, przez czas 50-60 minut, na koniec możemy włączyć na chwilkę funkcje termoobiegu, aby baba się ładnie zarumieniła.
Ja zrobiłam z podwójnej porcji, ponieważ mam dużą foremkę, w jeden dzień baba została podana z sosem a na drugi dzień babe odsmazyliśmy na patelni. Pycha
Babę ziemniaczaną można podawać z różnymi sosami, surówką, ketchupem, odsmażaną na patelni lub na zimno jako przekąska.
Smacznego :-0
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
dodaje do wypróbowania
dodaje do wypróbowania
Pozdrawiam
Witaj Agatko :-) spróbuj a
Witaj Agatko

spróbuj a napewno będzie smakowała. Czekam na Twoje opinie na temat baby

pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
dzieki za przepis:) dodaje do
dzieki za przepis
dodaje do wyprobowania
Pozdrawiam
Agata
Dziękuję Haniu za komentarz
Dziękuję Haniu za komentarz
bardzo się cieszę, że baba smakowała
pozdrawiam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:bigsmile:Bardzo smaczna i
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Polecam Haniu. Daj znac jak
Polecam Haniu. Daj znac jak smakowala
pozdrawiam Sloneczko 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:bigsmile:Magi jakoś mi
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Sprobuj Moniczko. Baba jest
Sprobuj Moniczko. Baba jest pyszna a najlepsza na drugi dzien odsmazana
odgrzewalam ja tez na grilu i podalam z sosem czosnkowym. Rewelacja 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Super przepis. Szkoda, że go
Super przepis. Szkoda, że go wcześniej nie znalazłam, bo miałam i ziemniaki i duużo sosu czosnkowego
Następnym razem będę wiedziała, jak wykorzystać.
porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com
Bardzo dziekuję za wszystkie
Bardzo dziekuję za wszystkie komentarze
baba jest ostatnio u nas hitem
ostatnio zrobiłam i podałam odsmażaną z sosem czosnkowym - pycha
pozdrawiam serdecznie

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Szukałam takiego przepisu,
Szukałam takiego przepisu, dziękuję bardzo.
Ja dodam jeszcze pół marchewki - wtedy ciasto nie będzie czerniało i lepiej wygląda, zwłaszcza następnego dnia przy odsmażaniu. Bardzo lubię takie odsmażane z jajkiem sadzonym ułożonym na babce
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Mniam Magi najpierw
Mniam Magi
najpierw przeczytałam verci oponki, teraz Twoja babka
ślinka mi leci.... prawdziwa pyra poznańska ze mnie. Wypróbuję na pewno! 
Ślinka leci jak patrzę na
I ja wypròbuje, ale dopiero w
I ja wypròbuje, ale dopiero w niedziele. W sobote zajrze do sklepu polskiego po otreby

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Magi, bardzo fajny i łatwy
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"