3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zapiekanka rybna


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 2 cebule, (80 g/szt)
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1000 g ziemniaków, obranych, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu rybnego
  • 1 papryka chili, świeża, do smaku
  • 200 g białego wina
  • 50 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 6 filetów z ryby, o twardym mięsie (np. dorsz, okoń morski, żabnica) (900 g)
  • sól
  • 2 pomidory, pokrojone w plastry
  • 80 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 80 g zielonej papryki, pokrojonej w paski
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć jedną cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
    2. Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    3. Dodać drugą cebulę pokrojoną w plastry, dusić 3 min/Varoma/ Counter-clockwise operation / obr. Gentle stir setting .
    4. Dodać krojone pomidory, gotować 3 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting .
    5. Do naczynia miksującego założyć motylek, dodać ziemniaki, pastę rybną, paprykę chilli, białe wino, wodę i liść laurowy, gotować 10 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting . W czasie gotowania, na górnej części przystawki Varoma, położyć filety, przyprawić solą, na wierzchu położyć pomidory pokrojone w plastry i paprykę.
    6. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 15 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting . Całość przełożyć do dużego naczynia, podawać.


10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy