Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 2 cebule, (80 g/szt)
- 2 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 1000 g ziemniaków, obranych, pokrojonych w ćwiartki
- 2 łyżeczki koncentrat bulionu rybnego
- 1 papryka chili, świeża, do smaku
- 200 g białego wina
- 50 g wody
- 1 liść laurowy, suszony
- 6 filetów z ryby, o twardym mięsie (np. dorsz, okoń morski, żabnica) (900 g)
- sól
- 2 pomidory, pokrojone w plastry
- 80 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
- 80 g zielonej papryki, pokrojonej w paski
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
- Do naczynia miksującego włożyć jedną cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
- Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać drugą cebulę pokrojoną w plastry, dusić 3 min/Varoma/
/ obr.
.
- Dodać krojone pomidory, gotować 3 min/Varoma/
/obr.
.
- Do naczynia miksującego założyć motylek, dodać ziemniaki, pastę rybną, paprykę chilli, białe wino, wodę i liść laurowy, gotować 10 min/Varoma/
/obr.
. W czasie gotowania, na górnej części przystawki Varoma, położyć filety, przyprawić solą, na wierzchu położyć pomidory pokrojone w plastry i paprykę.
- Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 15 min/Varoma/
/obr.
. Całość przełożyć do dużego naczynia, podawać.
- Do naczynia miksującego włożyć jedną cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
10
11
Komentarze
Odpowiedz