Tu jesteś:
4
Składniki
16 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 200 g mąki tortowej
- 2 żółtka
- 150 g masła
- 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
- 1 łyżeczki łyżeczka soli
Masa rybna
- 150 g żółtego sera gouda, w kawałkach
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1000 g filetów rybnych bez skóry, np. mintaja, morszczuka lub dorsza
- 150 g bułki tartej
- 2 żółtka
- 1 łyżeczkę soli
- 1/2 łyżki pieprzu ziołowego
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
Dekoracja
- 1 limonka pokrojona w plastry
- 150 g plastrów wędzonego łososia lub pstrąga
-
6
1h 30min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
5
Przygotowanie
- Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem i odstawić.
Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki i wyrabiać /2 min / poz.
"Ciasto"
Ciasto przełożyć na opruszony mąką blat i rozwałkować. Ciastem wyłożyć przygotowaną formę i odstawić do lodówki. - Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć 50 g sera gouda i pozostałe składniki 20 s / obr 5
Masę rybną wyłożyć do formy wyrównać i posypać pozostałym serem.
Piec 30-40 minut w temp. 190 stopni C.
Tort udekorować plastrami limonki i łososia
Ciasto
Masa rybna
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pokrojony na kawałki tort można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)