3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wykwintny tort rybny


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 200 g mąki tortowej
  • 2 żółtka
  • 150 g masła
  • 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczki łyżeczka soli

Masa rybna

  • 150 g żółtego sera gouda, w kawałkach
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1000 g filetów rybnych bez skóry, np. mintaja, morszczuka lub dorsza
  • 150 g bułki tartej
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczkę soli
  • 1/2 łyżki pieprzu ziołowego
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

Dekoracja

  • 1 limonka pokrojona w plastry
  • 150 g plastrów wędzonego łososia lub pstrąga
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem i odstawić.
    Do Closed lid włożyć wszystkie składniki i wyrabiać /2 min / poz. Dough mode
    Ciasto przełożyć na opruszony mąką blat i rozwałkować. Ciastem wyłożyć przygotowaną formę i odstawić do lodówki.
  2. Masa rybna
  3. Do Closed lid włożyć 50 g sera gouda i pozostałe składniki 20 s / obr 5
    Masę rybną wyłożyć do formy wyrównać i posypać pozostałym serem.
    Piec 30-40 minut w temp. 190 stopni C.
    Tort udekorować plastrami limonki i łososia
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Pokrojony na kawałki tort można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy