3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wigilijna ryba po kujawsku


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • pol szklanki czerwonego wina
  • 30 g Masla
  • 60 g rodzynek
  • 30 g mąki
  • 1 sól
  • 1 pieprz w ziarnach
  • 0,5 litra gotowego zakwasu buraczanego
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • 500-600 g szczupaka lub innej ryby slodkowodnej
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rybe sprawic, pokroic w dzwonka i natrzec sola (jezeli nie mamy filetow) i zostawic na pare godzin w lodowce.

    Seler, marchewke, cebule i pietruszke wlozyc do Closed lid i rozdrobnicprzez 5 sekund obroty 6.

    Dodac zakwas buraczany, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, rybe na przystawke Varoma i gotwac okolo 30 minut  Varoma obroty 1.

    Po ugotwaniu wyjac rybe z przystawki Varoma, zemlec warzywa z kwasem obroty 10 przez 4 sekundy.

    Rodzynki namoczyc w winie, po czym dodac do kwasu z warzywami, dodac make i maslo do Closed lid, gotowac 4 minuty 90 stopni obroty 1.

    Gotowym sosem polac rybe. Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • myślalam że to żaba jest

    Zgłoszony przez mala_mi na grudnia 15, 2015 at 11:54.

    myślalam że to żaba jest Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zjadłabym szczupaka...

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 16, 2013 at 11:05.

    Zjadłabym szczupaka... przepis ciekawy,  tmrc_emoticons.)  Chyba z braku szczupaka wypróbuję z karpiem... Co o tym myślisz? 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze