3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym

  • pół cytryna
  • 500 g wody
  • pół łyżeczki soli, dodatkowa ilość do smaku
  • 10 g oliwy z oliwek extra vergine, dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 4 filety łososia, świeżego, całego, oczyszczonego, 120/200 g każda
  • 100 g cebuli szalotki, przkrojone na pół
  • 1 szczypty pieprz, mielony, swieżo mielony i dodatkowa ilość do smaku
  • 300 g pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 80 g jogurt naturalny
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Sposób prygotowania
  1. 1)z cytryny zetrzeć skórkę bez białych błonek i wycisnąć sok i odstawić
    2)do naczynia miksującego wlać wodę,natłuścić masłem wkład waromy,ułożyć na nim łososia,skropić sokiem z cytryny ,oprószyć pół łyżeczki soli i pieprzem
    3)nałożyć przystawkę waroma z łososiem,gotować na parze 20 min/obroty 1
    4)zdiąć waromę
    5)do naczynia miksującego włożyć cebulę szlotkę,rozdrobnić 5 sek./obr.5 ,cebule zgarnąć kopystka ze ścianek na dno naczynia miksującego
    6)dodać oliwę ,dusić 2 min./120 stopni/obr.1
    7)dodać 150 g pieczarek.jogórt naturalny,podgrzewać 5 min./90 stopni/obr.2
    tmrc_emoticons.8)dodać pozostałe 150 g pieczarek,1 czubatą łyżeczke otartej wcześniej skórki z cytryny,gałkę muszkatałową,sól i pieprz do smaku,podgrzewać 5 min./90 stopni/obr.1
    9)łososia w kremowym sosie pieczarkowym podawać bezpośrednio po przygotowaniu
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Salmon is always my fav like five nights at...

    Zgłoszony przez theodoreevans na sierpnia 8, 2023 at 04:42.

    Salmon is always my fav like five nights at freddy's

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • This salmon dish with mushroom cream sauce can...

    Zgłoszony przez shark0175 na marca 24, 2023 at 08:30.

    This salmon dish with mushroom cream sauce can have a rich, savory flavor. The salmon itself has a mild, slightly sweet taste that is complemented by the fnf earthy, umami flavor of the mushrooms in the cream sauce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • The most incredible creamy sauce to go with the...

    Zgłoszony przez candylily na listopada 24, 2022 at 05:37.

    The most incredible creamy sauce to go with the blackened salmon basketball stars was made with freshly chopped mushrooms, spinach, heavy cream, and chicken stock (this is optional but HIGHLY recommended). It is a perfect combination.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • This is quite a difficult recipe for me, I have...

    Zgłoszony przez Hiaabara23 na listopada 9, 2022 at 05:34.

    This is quite a difficult recipe for me, I have tried it many times with the same amount and ingredients as the recipe, word hurdle but the taste is pretty bad.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze