3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krewetki pomidorowe niebo


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4

Krewetki pomidorowe niebo

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g eszalotek
  • Zioła: estragon, pietruszka, szczypiorek...
  • 50 g koniaku
  • 200 g wody
  • 200 g białego wina
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • pieprz kajeński
  • sól, pieprz
  • 450 g gambasów lub innych krewetek.
  • 6
    18min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do miski włożyć oliwę i eszalotki i ustawić 5 min / temp. 100' / obr. 3.

    Dodać zioła, koniak, wodę, wino, koncentrat, szczyptę pieprzu, sól i pieprz.

    Krewetki ułożyć na przystawce Varoma i ustawić 12 min/ Varoma / obr. 1.

    Po zakończeniu, zdjąć Varomę a sos zmiksować  30 sek / obr 7.

    Idealne z dzikim ryżem!

    Można przyrządzać z każdą inną rybą o zwartej konsystencji.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super pomysł na wersję z

    Zgłoszony przez Kaskasto na lutego 4, 2016 at 09:18.

    super pomysł na wersję z makaronem ryżowym sama chętnie wykorzystam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam owoce morza i to

    Zgłoszony przez Niunia82 na lutego 3, 2016 at 19:05.

    Uwielbiam owoce morza i to danie  Love sosik i krewetki wyszły fantastyczne. Zamiast ryżu jedliśmy z "chińskim" makaronem i smakowało też super! pewnie nie raz jeszcze zrobię ten obiadek 

    pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam wczoraj i wyszło

    Zgłoszony przez Grace07 na stycznia 16, 2016 at 10:02.

    Zrobiłam wczoraj i wyszło bardzo smaczne i lekkie danie. Polecam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie niestety krewetki

    Zgłoszony przez Mi3ek na kwietnia 30, 2015 at 09:57.

    U mnie niestety krewetki wyszły gumowate - moze ktoś zna przyczynę.

    Sos także nie przypadł do gustu - raczej nie bede kozystał

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja   Nie dodałam

    Zgłoszony przez Kaskasto na stycznia 3, 2015 at 22:06.

    Rewelacja tmrc_emoticons.)  

    Nie dodałam koniaku i wina tylko połowę zalecanej ilości wina...  To nawet dzieci zjadły tmrc_emoticons.) 

    ZZostał mi sos to jutro zrobię do tego ryż i w varomie dorsza lub pstrąga i obiadek gotowy tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fantastyczne krewetki polecam

    Zgłoszony przez vorwerkvip na lipca 24, 2013 at 11:15.

    fantastyczne krewetki polecam bardzo

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłem w wersji bez

    Zgłoszony przez urafal na stycznia 26, 2013 at 11:33.

    Zrobiłem w wersji bez koniaku.  dodałem łyzeczkę estragonu, pół pęczka pietruszki i pół pęczka szczypiorku i pół łyzeczki pieprzu kayeńskiego, i naprawdę wyszło super tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapomniałam napisać, że

    Zgłoszony przez romaym na grudnia 1, 2010 at 19:03.

    Zapomniałam napisać, że krewetki obieramy, ale zostawiamy  im ogonki - ładneij wyglądają na talerzutmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze