thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g eszalotek
  • Zioła: estragon, pietruszka, szczypiorek...
  • 50 g koniaku
  • 200 g wody
  • 200 g białego wina
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • pieprz kajeński
  • sól, pieprz
  • 450 ggambasów lub innych krewetek.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do miski włożyć oliwę i eszalotki i ustawić 5 min / temp. 100' / obr. 3.

    Dodać zioła, koniak, wodę, wino, koncentrat, szczyptę pieprzu, sól i pieprz.

    Krewetki ułożyć na przystawce Varoma i ustawić 12 min/ Varoma / obr. 1.

    Po zakończeniu, zdjąć Varomę a sos zmiksować  30 sek / obr 7.

    Idealne z dzikim ryżem!

    Można przyrządzać z każdą inną rybą o zwartej konsystencji.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krewetki pomidorowe niebo

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?