Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 3 gałązki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekane
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja
- 700 g wody
- 550 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksujacego włozyc skórkę z pomarańczy i cytryny rozdrobnic 5s/obr 7. Przelozyc do innego naczynia odstawic
- Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek i włożyć do niego ziemniaki.Filety przyprawic sola i pieprzem. Na wysmarowanej przystawce Varoma ułożyć filety Posypać filety 1/4 ilości skórki.
- Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 30 min/Varoma/obr. 1. Odstawić przystawkę Varoma i koszyczek. Opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego wsypać pozostałą część skórek, 80 g masła, podgrzać 4min/60°C/obr. 1.
- Wycisnąć pomarańczę i cytrynę. Otrzymany sok dodać do naczynia miksującego, wymieszać 30s/obr.3. Filety z miruny i ziemniaki ułożyć na talerzach, rybke polać masłem cytrusowym i posypać pietruszką.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedza ile skórki?
a ile skórki?