thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 11/29/11

Składniki

  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 600 g dorsza
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 500 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 50 g śmietany, Cremefine, do gotowania (15%)
  • 60 g musztardy, łagodnej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • szczypta cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Ziemniaki umieścić w koszyczku.
    2. Dorsza skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na przystawce Varoma.
    3. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionową, wstawić koszyczek, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 23 min/Varoma/obr. 1.
    4. Rybę i ziemniaki odstawić w ciepłe miejsce.
    5. Do wody w naczyniu dodać pozostałe składniki, wymieszać 10 s/obr. 6, następnie gotować 2½ min/100°C/obr. 2.
    6. Otrzymanym sosem polać rybę i ziemniaki.
    7. Podawać z surówką, do sosu można również dodać koperek.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dorsz w sosie musztardowym

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?