3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dorsz w sosie musztardowym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Dorsz w sosie musztardowym

  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 600 g dorsza
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 500 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 50 g śmietany, Cremefine, do gotowania (15%)
  • 60 g musztardy, łagodnej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • szczypta cukru
  • 6
    40min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Ziemniaki umieścić w koszyczku.
    2. Dorsza skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na przystawce Varoma.
    3. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionową, wstawić koszyczek, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 23 min/Varoma/obr. 1.
    4. Rybę i ziemniaki odstawić w ciepłe miejsce.
    5. Do wody w naczyniu dodać pozostałe składniki, wymieszać 10 s/obr. 6, następnie gotować 2½ min/100°C/obr. 2.
    6. Otrzymanym sosem polać rybę i ziemniaki.
    7. Podawać z surówką, do sosu można również dodać koperek.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz