3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Udka kurczaka w pomidorach i z czarnymi oliwkami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Udka kurczaka w pomidorach i z czarnymi oliwkami

  • 6 Udek z kurczaka bez skóry
  • 6 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 Czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 płaskich łyżeczek wina bialego
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 Pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 20 pieczarek pokrojonych na plasterki czarnych oliwek
  • 100 g wody
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzewkę piekarnika do 180 stopni. Na 2 łyzkach oleju obsmaz udka aby nabrały zlocistego koloru (mozna posypac przyprawia do kurczaka). Przełoż udka do zaroodpornego naczynia. Do naczynia miksujacego włóż cebulę i czosnek, rozdrobnij 4 sek obr 4. Dodaj oliwe, smaż Varoma 5 min z mieszaniem Gentle stir setting.  Dolej wino, gotuj 4 min. Obr. Gentle stir setting. Dodaj pomidory, kostki rosolowe, ziemniaki, czarne oliwki i wode. Gotuj 5 min Obr Gentle stir setting. Polej udka sosem i wstaw je do piekarnika na 45-50 min, aby mięso sie dopieklo, a ziemniaki zmiekly. Podawaj z drobnym makaronem lub ryżem. Smacznego tmrc_emoticons.).

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy