Składniki
10 porcja/porcje/porcji
SKRZYDEŁKA BUFFALO
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g whisky
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżki SOSU WORCESTERSHIRE
- 150 g Ketchupu
- 700 g wody
- 2000 g skrzydełek kurczaka, pokrojonych na kawałki (tylko grubsze i środkowe części)
- 6 ząbków czosnku
- 1-2 czerwone papryczki chilli, suszone
-
6
2h 25min
Czas całkowity 2h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Amerykańska Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Piknik Gotowanie na co dzień Przystawka Danie główne Starter Drugie danie Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Obiad Kolacja Kolacja Przekąska Potrawa mięsna
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cilli, rozdrobnić 2s/obr.7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać masło, dusić 7min/120C/obr.
"Mieszanie"
Dodać whisky, sól, pieprz, cukier, sos Worcesteshire, ketchup i 100g wody, gotować 5min/100C/obr.1
W dużej misce umieścić skrzydełka i polać przygotowaną marynatą. Wymieszać za pomocą kopystki tak, aby wszystkie kawałki mięsa równomiernie pokryły się marynatą. Zawartość miski przełożyć do rękawa do pieczenia i spiąć oba końce, następnie ułożyć w dolnej części przystawki Varoma, przykryć pokrywą, odstawić.
Do naczynia miksującego wlać 600g wody. Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć przystawkę Varoma, gotować 40min/Varoma/obr.
"Mieszanie" . Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Umyć naczynie miksujące.
Rozgrzać piekarnik do 250'C.
SKrzydełka przełożyć z rękawa do naczynia żaroodpornego, powstały w rękawie sos zachować. Piec 15-20 min.
Do naczynia miksującego wlać sos z rękawa
, gotować 7min/Varoma/obr.1
Upieczone skrzydełka przełożyć do dużego naczynia, zalać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać kopystką.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyśmienite.....a sos poprostu palce lizac😋
Wyśmienite.....a sos poprostu palce lizac😋
Pychota!
Pychota!