Składniki
0 porcja/porcje/porcji
ROLADY
- 1 łyżki pieprzu ziołowego
- 2 duże piersi z kurczaka
- 1 łyżki przyprawy do kurczaka
PESTO
- 100 gramów sera parmezan, tartego
- 150 gramów oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczki soli
- 1 pęczka bazyli, liscie
- 150 gramów orzeszki Piniowe, Uprażone na patelni
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" włożyć orzeszki, bazylię, czosnek, sól i oliwe i rozdrobnic 20sek./obr.7. Dodać parmezan i wymieszać 10sek./obr.4.
Piersi przekroić tak by powstały po 3 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem (trzeba uważac żeby nie zrobic dziur ). Na każdy płat nakładmy łyżkę pesto i rozsmarowujemy, następnie zwijamy roladki. Roladki przyprawiamy pieprzem ziołowym i przyprawą do kurczka i odstawiamy na 15 min. Do naczynia wlewamy ok.700 g wody, nakładamy przystawekę Varoma i układamy kotlecik tak by nie były sciśnięte. Gotujemy 35 min/Varoma/obr.1. Sprawdzamy roladki jeżeli wypływający z nich sok jest przezroczysty to sa gotowe (zależy jak duże mamy piersi i jak cienko rozbite). Roladki można podać z sosem np. pieczarkowym.
Pesto
Roladki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Roladki można podac z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz