 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 6
opublikowany: 15/11/23
                            
                zmieniono dnia: 22/11/23
                    Składniki
Polędwiczki wieprzowe w sosie z suszonych śliwek (1600)
- 120 g wody
- 15 g bulionu wykonanego w TM
- 35 g śliwek, suszonych
- 1 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 120 g polędwicy wieprzowej
- 2 szczypty soli
- 2 łyżki śmietany, 12% tłuszczu
- 50 g kaszy gryczanej, prażonej
- 2 ogórki kiszone
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na naczynie miksujące postaw miskę i odważ do niej 50g kaszy. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Odważ 120g polędwicy wieprzowej, następnie rozbij tłuczkiem, pokrój na 2 cm kawałki, dopraw solą i pieprzem.
- Do naczynia miksującego dodaj 120 g wody.
- Dodaj 15 g bulionu.
- Dodaj 35g pokrojonych w mniejsze kawałki śliwek.
- Nałóż koszyczek na pokrywę naczynia miksującego. Ustaw obroty 1, temperaturę 98 st C, czas 7 minut.
- W tym czasie przesmaż polędwiczki na oliwie.
- Do sosu dodaj przesmażone polędwiczki, nałóż koszyczek na pokrywie naczynia miksującego, ustaw obroty 1, temperaturę 98 st C, czas 20 minut.
- Dodaj 2 łyżki śmietany (uprzednio ją zahartuj), ustaw obroty 1, temperaturę 98 st C, czas 1 minuta.
- Gotowe mięso podawaj z kaszą gryczaną i ogórkami.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze