3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KASZOTTO Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM W PIECZONEJ DYNI


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

PIECZONA DYNIA

  • 600 g dynia piżmowa, ( 1 sztuka)
  • 2 szczypty Sòl morska, gruboziarnista
  • 2 szczypty pieprz, mielony
  • 20 g oliwa z oliwek

KASZOTTO

  • 100 g kasza pęczak, prażona
  • 1750 g wody, ciepła
  • 2 płaskich łyżeczek soli
  • 2 ząbek czosnku
  • 30 g cebula
  • 1/2 płaskich łyżeczek curry, mielone
  • 100 g pierś z kurczaka
  • 1 szczypty curcuma
  • 1 pęczek pietruszki (nać)
  • 50 g oliwa z oliwek
  • 30 g masło
  • 5 g soli
  • 3 szczypty pieprzu, mielonego
  • 1 szczypty papryka chilli w płatkach
  • 100 g warzywa mieszane mrożone
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    PIECZONA DYNIA
  1. 1. Dynię piżmową przeciąć na dwie części, wydrążyć gniazda nasienne. Miąższ naciąć nożem w szachownicę.
    2. Doprawić solą i pieprzem oraz skropić oliwą.
    3. Zapiekać w piekarniku 170C/około.45min.
  2. KASZOTTO
  3. 1. Do naczynia miksującgo Blokada naczynia miksującego dodać wodę 1700g ,posolić dwoma łyżeczkami soli do koszyczka włożyć kaszę i gotować 25min./100C/obr.1
    2. Koszyczek z kaszą wyjąć za pomocą kopystki i odstawić.
    3. Czyste i suche naczynie włączyć 10s/obr.10 przez górną część w tym czasie wrzucamy czosnek i cebulę.
    4. Kopystką zgarniamy na dno naczynia posiekany czosnek i cebulę dodajemy oliwę z oliwek dusimy 2min/VAROMA/obr.1
    5. Dodajemy kurczaka ( wcześniej zamarynowanego w soli i pieprzu pokrojony 1cm/1cm) 1min./obroty wsteczneObroty wsteczne/obr.1
    6. Dodajemy 50g.wody ciepłej, przyprawy, kaszę, mieszankę warzyw, pól pęczka natki pietruszki posiekanej 3min/100C/obr.wsteczneObroty wsteczne 1
    7. Dodajemy masło 30s/100C/obr.1

    8. Kaszotto układamy na pieczonej dyni, posypujemy pozostałą posiekaną natką pietruszki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy