![Ten przepis nie posiada zdjęcia](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipe-assets/bundles/tmrcfront/images/no-recipe-image-big.png?version=9gU8msun)
- TM 31
Składniki
- 1 kg karkówki (najlepiej w jednym kawałku)
- 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 0,5 łyżeczki majeranku
- 2-4 ząbkirozdrobnionego czosnku
- 0,5 szklanki oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
* Czosnek rozdrobnić - czas kilka s., obr. poz. 5.
* Wymieszać przyprawy, zmielony czosnek i olej. Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
* Karkówkę włożyć do plastikowego pojemnika, dodać pozostałą ewentualne część marynaty, zamknąć pokrywką i wstawić do lodówki na 2-3 dni. Codziennie przekładać mięso w pojemniku aby równomiernie się zapeklowało.
* Do naczynia wlać ok. 1750 ml wody (ilość zależy od czasu parowania - każde 15 minut parowania to 250 ml wody)
* Mięso ułożyć na dolnej części Varomy, polać pozostałością marynaty, gotować na parze - czas 110min, temp. Varoma, obr. poz.
"Mieszanie" (czas parowania należy dostosować do wagi kawałka karkówki - każde 10 dag to kolejne 10 min)
* Karkówka bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wyszła wyśmienita.
Moja karkówka już się maseruje
Jeszcze raz dziękuję za przepis ![Cooking 1 Cooking 1](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_1.gif)
wspanialy przepis! Karkówka wychodzi soczysta, mięciutka. Pycha! od wczoraj pekluję mięsko, jutro gotujemy![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Bardzo ciekawy przepis
jutro wypróbuje na obiad ![Cooking 1 Cooking 1](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_1.gif)
Bardzo pyszna karkówka i soczysta. Warta zrobienia.
Z wody, która została mi z gotowania karkówki zrobiłam sos pieczarkowy do ziemniaków. Po prostu przepyszne całe danie.
Witajcie
z przyjemnością przeczytałam wszystkie komentarze
Właśnie takiego przepisu szkałam
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję
![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Witam cieplutko ! Bardzo serdecznie dziękuję za bardzo cenne i bardzo serdeczne rady !!!! Nie wiem czy to magia czy Nasz kochany TM przyciąga tak wspaniałe serdeczne osoby ? Oczywiście, jeśli będę miała jakiś problem to bardzo chętnie poradzę się też "fachowca od TM".Jeszcze raz bardzo,bardzo dziekuje i pozdrawiam cieplutko.
A i jeszcze jedno temperatura Varoma napewno jest w TM 21 ,o ile dobrze pamietam włącza sie ją przyciskiem na pokrętłem z temperaturą.
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Jeżeli mogę sie wtrącić do dyskusji!
Witam serdecznie!
Niestety model TM 21 nie posiada funkcji obrotów wstecznych i niczym nie mozna tego zastapić.I tu pojawia sie ta wyższość TM 31 nad TM 21.Obroty wsteczne powodują że składniki które znajdują się w naczyniu nie są przez noże siekane i rozdrabniane a tylko delikatnie mieszane ponieważ noze obracaja sie w druga stronę .Poprostu musisz to robic na małych obrotach aby składniki ci się nie rozdrabniały.A funkcja z łyzeczka to funkcja soft czyli delikatne mieszanie,więc tak jak podpowiedziała kolezanka Kasia wystarczy że ustawisz na obr.1 i to bedzie to samo.
Pozdrawiam
W razie problemów zapraszam na mój profil,jestem prezenterka Thermomiksa ,chetnie pomoge
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Ok.Dzięki.Pa Kasieńko
Are you sure to delete this comment ?