3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ziarnisty chleb błyskawiczny


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Ziarnisty chleb błyskawiczny

Ciasto

  • 280 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 120 g mąki orkiszowej
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g orzechów laskowych
  • 500 g wody, ciepłej
  • 2 łyżeczki soli
  • 15 g maku
  • 35 g siemienia lnianego
  • 50 g ziaren sezamu
  • 40 g drożdży świeżych
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczki cukru
  • 6
    1h 57min
    Czas całkowity 1h 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym. 2 min Dough mode
    umieścić w formie do pieczenia chleba lub w keksowce (wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką). Przykryć ściereczka kuchenna i odstawić do wyrośnięcia na 15min.
    piec w 190st Ok 55-60 min
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wspaniały chlebek, polecam. Wstawiłam miseczkę...

    Zgłoszony przez 1010 na listopada 11, 2020 at 19:41.

    wspaniały chlebek, polecam. Wstawiłam miseczkę z gorącą wodą do piekarnika i dzięki temu chlebek miał chrupiącą skórkę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze