3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zdrowy chleb Pani Oli


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 2,5 szkl. ziaren (słonecznik, siemie lniane, otręby, sezam, dynia itd.);
  • 1 szkl. mąki żytniej chlebowej;
  • 1/2 kg mąki pszennej razowej;
  • 1 łyżeczki soli, ;
  • 1/2 łyżeczka cukru;
  • 2 łyżki zakwasu chlebowego, ;
  • 2/5 szkl. letniej wody;
  • 1 łyżeczki miodu, ;
  • 1/4 szkl. kaszy ugotowanej gryczanej;
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie sypkie składniki wymieszać: Counter-clockwise operation 30s. obroty wsteczne. poz. 2,

    Dodać pozostałe składniki. Wymieszać: Counter-clockwise operation 3min., obr. 3/4

    Ciasto przełożyc do 2 keksówek, pozostawić do wyrośnięcia (ok. 6 godz.). Piec 1,2h w temp. 180stopni.

    Aby skrócic czas wyrastania można dodać 5 dag drożdży. Przed włożeniem do piekarnika wierzch bochnków posmarowac wodą i czynność tę powtarzac kilkakrotnie w czasie pieczenia.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz