Składniki
18 kawałek/kawałki/kawałków
- 520 gramów maki "twardej", na chleb
- 120 gramów mleka
- 120 gramów wody
- 20 gramów drożdży świeżych
- 150 gramów cukinii
- 2 płaskich łyżeczek curry
- 40 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 1 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczki soli
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukinie w kawalkach: 10sek / obr 3-4. Odlozyc na bok. Bez mycia
"Blokada naczynia miksującego" , wlac mleko, wode, miòd, maslo i drozdze: 2min / 37° / obr 2. Dodac make, curry i sòl: 40-50sek / obr 7. Nastepnie: 3min /
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" . W czasie tych 3min., dodawac przez otwòr, stopniowo, cukinie. Wyjac ciasto ( bedzie dosc miekkie), przelozyc do miski, przykryc sciereczka, zostawic do wyrosniecia. Gdy podwoi objetosc, podzielic na 18 czesci, uformowac buleczki, ukladac na blaszce wylozonej papierem. Przykryc sciereczka, zostawic na ok. 1 godz. do wyrosniecia. "Ponacinac" buleczki, piec w nagrzanym piekarniku: 190° / 30-40min.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jesli ktos nie lubi curry, mozna zrobic bez. Sa dosc aromatyczne. Najlepsze z twarozkiem lub inna "wkladka".
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpycha
pycha
Rewelacja dla wszystkich
Rewelacja dla wszystkich lubiących orientalne smaki
Przypadkiem trafiłam na ten
Przypadkiem trafiłam na ten przepis i żałuję........... że tak późno !!!
szczególnie, że cukinii mam pod dostatkiem
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Przepyszne!!!!!!! u nas w
[[wysiwyg_imageupload:1788:]]Przepyszne!!!!!!! u nas w wersji bez curry bo akurat jej nie mielismy Dziekujemy za wspanialy przepis U nas wyszly takie
Kolejne bułeczki do
Kolejne bułeczki do testowania ;o)
;o)
Haniu, juz tlumaczylismy
Haniu, juz tlumaczylismy maki, popatrz tutaj:
http://przepisownia.pl/content/rodzaje-przypraw-ich-klasyfikacja-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci
W tych wszystkich ziolach i dodatkach, sa i maki kochanie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

;)Czy może ktoś mnie oświecić
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Ciesze sie, ze
Ciesze sie, ze smakowaly

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Pycha!!! Właśnie stestowałam.
Pycha!!! Właśnie stestowałam. Najlepsze bez niczego bo wyraźnie czuć smak
Mąż powiedział, że to najlepsze bułki jakie w życiu jadł.
:love: :love:
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

magi1 napisał: Vercia te
Magi, jakiej użyłaś mąki? Vercia pisze o chlebowej, twardej. Czy może byc luksusowa typ 450? Ja jej używam własnie do chlebków, bułeczek, ogólnie do ciast drożdżowych. Zawsze mi się udają.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Vercia te bułki to "niebo w
Vercia te bułki to "niebo w gębie"
dałam jedną łyżeczkę curry i wyszły rewelacyjne. Z tą cukinią można je jeść nawet same bez niczego
polecam !!!!!!!!! W wekend zrobię je znowu 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo, bardzo orientalne...
Bardzo, bardzo orientalne... Zwròc uwage czy lubicie curry... Sa szczegòlne, zalezy od gustòw
. Ewentualnie zmniejsz ilosc curry albo zròb bez... Zalezy, co lubicie... Sa dosc "mocne"
Bardzo smaczne, ale "mocne"

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Składniki kupione, dzisiaj
Składniki kupione, dzisiaj będę je robiła na kolację
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję