3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wschodnie buleczki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

18 kawałek/kawałki/kawałków

  • 520 gramów maki "twardej", na chleb
  • 120 gramów mleka
  • 120 gramów wody
  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 150 gramów cukinii
  • 2 płaskich łyżeczek curry
  • 40 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 1 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc cukinie w kawalkach: 10sek / obr 3-4. Odlozyc na bok. Bez mycia Closed lid, wlac mleko, wode, miòd, maslo i drozdze: 2min / 37° / obr 2. Dodac make, curry i sòl: 40-50sek / obr 7. Nastepnie: 3min / Closed lid / Dough mode. W czasie tych 3min., dodawac przez otwòr, stopniowo, cukinie.  Wyjac ciasto ( bedzie dosc miekkie), przelozyc do miski, przykryc sciereczka, zostawic do wyrosniecia.  Gdy podwoi objetosc, podzielic na 18 czesci, uformowac  buleczki, ukladac na blaszce wylozonej papierem. Przykryc sciereczka, zostawic na ok. 1 godz. do wyrosniecia. "Ponacinac" buleczki, piec w nagrzanym piekarniku: 190° / 30-40min.

10
11

Porady

Jesli ktos nie lubi curry, mozna zrobic bez. Sa dosc aromatyczne. Najlepsze z twarozkiem lub inna "wkladka".


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pycha

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:26.

    pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja dla wszystkich

    Zgłoszony przez Psotka69 na maja 24, 2015 at 21:40.

    Rewelacja dla wszystkich lubiących orientalne smaki  Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przypadkiem trafiłam na ten

    Zgłoszony przez mikulina na sierpnia 30, 2014 at 22:59.

    Przypadkiem trafiłam na ten przepis i żałuję........... że tak późno !!! Big Smile

    szczególnie, że cukinii mam pod dostatkiem  tmrc_emoticons.;)

     

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne!!!!!!! u nas w

    Zgłoszony przez marmag na października 31, 2013 at 09:40.

    [[wysiwyg_imageupload:1788:]]Przepyszne!!!!!!! u nas w wersji bez curry bo akurat jej nie mielismy Dziekujemy za wspanialy przepis U nas wyszly takie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kolejne bułeczki do

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 26, 2013 at 00:19.

    Kolejne bułeczki do testowania ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, juz tlumaczylismy

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 25, 2013 at 15:16.

    Haniu, juz tlumaczylismy maki, popatrz tutaj:

    http://przepisownia.pl/content/rodzaje-przypraw-ich-klasyfikacja-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci

    W tych wszystkich ziolach i dodatkach, sa i maki kochanie Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ;)Czy może ktoś mnie oświecić

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 23, 2013 at 04:00.

    tmrc_emoticons.;)Czy może ktoś mnie oświecić co to jest twarda mąka tmrc_emoticons.(( ?Przepis mi się podoba ,ale nie wiem z czym go gryźć Cooking 1 tmrc_emoticons.;) Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 24, 2012 at 00:15.

    Ciesze sie, ze smakowalyBig Smile Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha!!! Właśnie stestowałam.

    Zgłoszony przez uskaha na lipca 3, 2012 at 21:34.

    Pycha!!! Właśnie stestowałam. Najlepsze bez niczego bo wyraźnie czuć smaktmrc_emoticons.) Mąż powiedział, że to najlepsze bułki jakie w życiu jadł.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love: :love:

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 25, 2012 at 10:23.

    Love Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • magi1 napisał: Vercia te

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 25, 2012 at 08:57.

    magi1


    Vercia te bułki to "niebo w gębie" tmrc_emoticons.D dałam jedną łyżeczkę curry i wyszły rewelacyjne. Z tą cukinią można je jeść nawet same bez niczego tmrc_emoticons.D polecam !!!!!!!!! W wekend zrobię je znowu Cooking 7



    Magi, jakiej użyłaś mąki? Vercia pisze o chlebowej, twardej. Czy może  byc luksusowa typ 450? Ja jej używam własnie do chlebków, bułeczek, ogólnie do ciast drożdżowych. Zawsze mi się udają.tmrc_emoticons.~

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia te bułki to "niebo w

    Zgłoszony przez magi1 na maja 25, 2012 at 08:13.

    Vercia te bułki to "niebo w gębie" tmrc_emoticons.D dałam jedną łyżeczkę curry i wyszły rewelacyjne. Z tą cukinią można je jeść nawet same bez niczego tmrc_emoticons.D polecam !!!!!!!!! W wekend zrobię je znowu Cooking 7

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo, bardzo orientalne...

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 24, 2012 at 13:15.

    Bardzo, bardzo orientalne... Zwròc uwage czy lubicie curry... Sa szczegòlne, zalezy od gustòwtmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Ewentualnie zmniejsz ilosc curry albo zròb bez... Zalezy, co lubicie... Sa dosc "mocne"tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Bardzo smaczne, ale "mocne"Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Składniki kupione, dzisiaj

    Zgłoszony przez magi1 na maja 24, 2012 at 08:49.

    Składniki kupione, dzisiaj będę je robiła na kolacjętmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze