3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

WIELOZIARNISTE BUŁKI


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

WIELOZIARNISTE BUŁKI

  • 360 g wody, ( w tym 160 g. ciepłej do ciasta)
  • 30 g otrębów żytnich
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 50 g siemienia lnianego
  • 5 g kminku
  • 300 g maki pszennej chlebowej
  • 100 g mąki orkiszowej, pełnoziarnistej lub inna ziarnista
  • 100 g mąki żytniej
  • 40 g drożdży świeżych
  • 5 g cukru
  • 10 g soli
  • 30 g musztardy

POSYPKA NA BUŁKI

  • 50 g ziaren słonecznika
  • 50 g siemienia lnianego
  • 30 g sezmu czarnego
  • 150 g wody
5

Przygotowanie

    BUŁKI
  1. 1. Na pokrywie naczynia miksującego położyć miske i odważyć otreby, siemie lnianne, słonecznik i kminek- odstawić.
    2. Do naczynia miksujacego wlać 200g wody załączyc funkcję czajnika, zalać wodą ziarna ,przykryć i odstawic na 15min.
    3. W tym czasie reszte składników wkładamy do naczynia miksującego i zaparzone wcześniej zaiarna. 50s/INTERWAŁ Dough mode
    4. Wyjmujemy ciasto, rozwałkujemy delikatnie na prostokąt dzielimy kopystka na 12 kwadratowych bułeczek. Odstawiamy
    5. Ziarna na posypkę mieszamy razem, każdą bułeczkę moczymy delikatnie w wodzie, obtaczamy w ziarnach i odstawiamy na 15 min, do wyrośnięcia pzykryte ściereczka.
    6. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C - około 15min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy