3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant CHLEB CODZIENNY


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 450 g wody
  • 50 g świeżych drożdży
  • 90 g mąki żytniej
  • 80 g mąki pszennej razowej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 100 g mąki pełnoziarnistej (np. Lubella)
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 50 g otrąb
  • 400 g maki pszennej chlebowej
  • 2 łyżki oleju
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do thermomixa wlać 450 g wody, dodać drożdże i łyżeczkę cukru. Podgrzać, czas 1,5 min/37st./obroty 2.

    Następnie wsypać mąki wg podanej kolejności, dodać sól i olej, wyrobić czas 8 min. Closed lidDough mode.Ciasto przełożyć do podłużnej foremki (ok. 37x12x7cm), pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temp. ok. 200 st. 50-60 min. Po wyciągnięciu z piekarnika chleb od razu posmarować wodą za pomocą pędzelka (będzie miał błyszczącą skórkę).

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy