Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 125 ml słodkiej śmietanki
- 125 ml mleka
- 1 jajko
- pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
- pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 g masła
- 400 g mąki pszennej
- 20 g cukru
-
6
35min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C.
Do naczynia wsypać mąkę oraz masło, wymieszać 10 sek/ obrót 8.
Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać 10 sek/ obrót 4 oraz wyrobić 30 sek/
"Ciasto" .
Powstałe ciasto podzielić na 12 kawałków (można rozwałkować ciasto i wycinać kółka lub poroić)
Piec około 10-15 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Scones to tradycyjne szkockie bułeczki, podawane najczęściej z dżemem i clotted cream czyli gęstą śmietaną.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz