3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

przepyszne buleczki


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 340 g wody letniej
  • 2 łyżeczek soli
  • 400 g maka przenna 405
  • 100 g mąka żytnia 1150
  • 1/5 kostki drożdży świeżych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. wszystkie skladniki dac do Closed lidi zmieszac 2 1/2 min / Dough mode

    Ciasto dac do miski (jeszcze raz taka duza jak ciasto) i odstawic do lodowki na noc albo caly dzien.

    Ciasto troche maka posypac i lyzka brak porcje i je dawac na blache (papier do pieczenia)

    20 minut piec przy 220 - 250 °C (zalezy od pieca) i piec az beda troche brazowe i wygladaja chrupiace...  ;D

     

    P.S. dalam juz tez raz cale ciasto na blache, posypalam maka i pieklam jako chlebek (ok. 10 minut dluzej) ...tez bardzo pyszne!!! 

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy