Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Prosty i szybki chlebek pszenny
- 3 kawałki szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki wody
- 1 i 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki drożdży suchych lub 2 g drożdży świeżych
-
6
2h 30min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie skladniki wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" i włączamy Knaed .
Odstawiamy ciasto do miseczki ,przykryć ściereczką i na godzinke w ciepłe miejsce.
Po tym czasie przełożyć do formy i odczekac jeszcze 20 min.
Piec w temp.230 st przez 30 min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKNEAD - ugniatać, czyli - interwał
KNEAD - ugniatać, czyli "Ciasto" - interwał