3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pizza z szparagami na pijanym cieście


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Pizza z szparagami na pijanym cieście

Składniki na ciasto

  • 500 gramów mąki pszennej tortowej
  • 15 gramów świeżych drożdży
  • 10 gramów cukru
  • 10 gramów soli
  • 80 gramów piwa
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 150 gramów wody

Składniki na sos

  • 6 łyżek Ketchupu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżki suszonej bazylii
  • 1/2 łyżki suszonego oregano
  • 2 szczypty cukru
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego

Szparagi

  • 1 pęczka zielonych szparagów
  • 1 litra wody
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej

Ser do posypania pizzy

  • 150 gramów sera mozzarella, tartego
  • 1 opakowania sera mozzarella galbani, odsączonego i podzielonego na mniejsze części
  • 2 szczypty oregano, suszonego
  • 6
    58min
    Czas całkowity 48min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. WBlokada naczynia miksującego umieścić mąkę ,sól,cukier oraz oliwę, wymieszać 15s, obr. poz.6
    2. Drożdże rozprowdzić w 150 g ciepłej wody, a następnie wleć do w/w składników
    3. Wyrabiać ciasto czas 8minut Ciasto
    4.Wyjąć ciasto uformowć kulę włożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok 30 minut
  2. Sos
  3. W Blokada naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki i wymieszać 10 s obr, poz. 8
    Opróżnić Blokada naczynia miksującego
  4. Szparagi
  5. Do Blokada naczynia miksującego wleć wodę. Wewnątrz umieścić koszyczek. Do niego włóżyć obrane dokładnie szparagi sól i gotowć 20 minut Varoma obr, poz.1 Po ugotowaniu wyjąć koszyczek i odsączyć szparagi
  6. Przygotowanie pizzy
  7. Rozgrzać piekarnik do 220 st. C
    Ciasto rozwałkować na lekko oprószonej mąką stolnicy
    Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
    Posmarować sosem i posypać 1/2 części tartego sera
    Ułożyć szparagi
    Posypać resztą tartego sera
    Blachę z pizzą włożyć do piekarnika
    Piec 6 ninut 220st C
    Po upływie 6 minut otworzyć piekarnik i na całości pizzy poukładać ser mozrella galbani, posypać suszonym oregano piec jeszcze około 4 minuty
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pizze można podawać z sosem czosnkowym
Z ciasta polecam zrobić mniejsze okrągłe pizze
Na 4 minuty przed wyjęciem można jeszcze rozbić jajko i nałożyć na pizzę Propozycja pokazana na ostatnim zdjęciu Pychota !tmrc_emoticons.)Smacznego tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz