3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Obwarzanki ziemniaczano-serowe


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

  • 650 gramów mąki
  • 450 gramów ugotowanych ziemniakow
  • 200 gramów zòltego sera (salami, gouda)
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 150 gramów wody
  • sòl, ile trzeba
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozdrobnic ser: 10sek / obr 4. Dodac ziemniaki: 8-10sek / obr 7, odlozyc. Bez mycia Blokada naczynia miksującego wlozyc wode, drozdze: 2min / 37° / obr 1. Dodac ziemniaki, 500g maki: 10sek / obr 5. Dodac reszte maki, sòl: 1,5min / Ciasto. Wyrobic troche rekoma, podsypujac maki, ile trzeba (nie za duzo). Formowac waleczki grubosci palca, robic obwarzanki. Zostawic na 40min do wyrosniecia. Mozna smazyc na oleju, w patelni. Jesli ktos woli ( ja tak zrobilam), piec w nagrzanym piekarniku: 200° / 12-15min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Obwarzanki pieczone w piekarniku, mozna zamrozic i wykorzystac czesc kiedy indziej. Smazone, nie.


Mozna posypac serem, ziarnami, ziolami.... przed pieczeniem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Można posmarować będzie się

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 13, 2016 at 17:53.

    Można posmarować będzie się lepiej trzymała posypka Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy przed pieczeniem

    Zgłoszony przez elluchna na lutego 13, 2016 at 17:08.

    Czy przed pieczeniem posmarować białkiem? Czy "posypka" utrzyma się bez smarowania?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jasne, ze do piwka beda ok

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 24, 2012 at 23:30.

    Jasne, ze do piwka beda ok Big Smile Gabrysiu, posyp serem z wierzchu, beda bardziej "zdecydowane" w smaku Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja tez wypróbuję. Chyba będą

    Zgłoszony przez gabi49 na listopada 24, 2012 at 22:57.

    Party Ja tez wypróbuję. Chyba będą świetne do piwka?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszy mnie, ze skorzystalas

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 24, 2012 at 22:26.

    Cieszy mnie, ze skorzystalas z przepisu, i to z powodzeniem Big Smile Big Smile Jeszcze raz buziaki tmrc_emoticons.;) Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu obarzanki pyszne,

    Zgłoszony przez Anna500 na listopada 24, 2012 at 19:39.

    Verciu obarzanki pyszne, napewn jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole tmrc_emoticons.D dziekuję i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie Elu, ze smakowaly

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 20, 2012 at 13:07.

    Ciesze sie Elu, ze smakowaly Big Smile Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam, że są pyszne 

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 20, 2012 at 02:41.

    Potwierdzam, że są pyszne  tmrc_emoticons.D  zrobiłam i wszystkim bardzo smakowały z czerwonym barszczykiem. Nie formowałam obwarzanków, tylko zaplatałam cienkie, długie warkoczyki  Love  Niestety zdjęcia nie zdążyłam zrobić, bo zostały poczłonięte  Big Smile  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • MMMM, Verciu trafiłaś w moje

    Zgłoszony przez niusia na listopada 16, 2012 at 11:50.

    MMMM, Verciu trafiłaś w moje smaki, od kilku dni chodzi za mną coś ziemniaczanego tmrc_emoticons.) myślałam o czymś w stylu kiszki ziemniaczanej/babki. Ale to może być mój hit!. Dzięki tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tez prawda :bigsmile: Nic

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 16, 2012 at 01:34.

    Tez prawda Big Smile Big Smile Nic sie nie marnuje Big Smile  A odmiana nie zaszkodzi..... zamiast odsmazac lub robic kopytka tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Buziaczki GrazynkoLove Love Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko dobry sposób na

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na listopada 15, 2012 at 16:19.

    Cooking 9Veroniko dobry sposób na wkorzystanie ugotowanych ( za dużo ) ziemniaków na obiad tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.)  Dziękuję za przepis Love Pozdrawiam tmrc_emoticons.D Big Smile Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, Elu, pycha ;)

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 15, 2012 at 11:40.

    Polecam, Elu, pycha tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania 

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 14, 2012 at 23:50.

    Dodaję do wypróbowania  tmrc_emoticons.)  Dzięki za kolejny przepis  Love   Big Smile  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do podgryzania, na slono,

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 14, 2012 at 22:58.

    Do podgryzania, na slono, super tmrc_emoticons.)  Wypròbuj Magi, polecam Big Smile Mieciuchne tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  A jak posypiesz czyms, nawet tylko troche sola z wierzchu, zobaczysz jakie fajnetmrc_emoticons.;) Big Smile Big Smile Love Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • OOOO coś innego, nie jadłam

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 14, 2012 at 19:02.

    OOOO coś innego, nie jadłam nigdy czegoś takiego, napewno wypróbuję tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze