3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keto bułeczki z kalafiora


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Keto bułeczki z kalafiora

  • 350 g kalafiora, surowego
  • 3 jajka
  • 150 g sera żółtego, wiórki
  • 25 g błonnika witalnego babki płesznik i babki jajowatej, mielonej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych, lub innych
  • 0,25 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć 350g różyczek kalafiora. Założyć miarkę na pokrywę i rozdrobnić: czas 7 sek./obr. 6.
  2. Kopystką zgarnąć kalafior na dno naczynia miksującego. Dodać 3 jajka, 150g sera żółtego tartego, 25g błonnika witalnego, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich lub innych, 0,25 łyżeczki pieprzu mielonego, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
  3. Założyć miarkę na pokrywę i wymieszać: 20 sek./obr. 4 wsteczneObroty wsteczne
    Pozostawić ciasto w naczyniu na około 15 minut, by napęczniało.
    W tym czasie rozgrzać piekarnik do temperatury 170 stopni i wysmarować masłem blaszkę na muffinki (6-8 wgłębień)
  4. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki (wypełnić 6-8 wgłębień) i docisnąć
  5. Piec najpierw 30 minut w temperaturze 170 stopni i potem 10-15 minut w temperaturze 160 stopni
  6. Po upieczeniu zostawić w foremce i wyciągnąć z niej ostudzone
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Thank you for sharing the recipe. slope io Despite...

    Zgłoszony przez memo na listopada 21, 2022 at 04:16.

    Thank you for sharing the recipe. slope io Despite the fact that I just started following your blog, I have really enjoyed reading your entries. I'm looking for new information so I may learn more crucial things

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze