Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- 275 g wody letniej
- 1-2 łyżeczki soli
- 1 kostek drożdży świeżych 42g
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g mąki przennej
-
6
2h 0min
Czas całkowity 1h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Wszystkie skladniki dac do "Blokada naczynia miksującego" i 3 minuty zmieszac na "Ciasto" . Ciasto dac do miski i odstawic do cieplego miejsca na ok 45 min. Ciasto wystarczy tak na 1 blache.
Rozwalkowac, pokryc wedlug smaku i piec okolo 25 minut przy 180°C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
drozdze -> 42g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDziekuje, pozdrawiam
Dziekuje, pozdrawiam serdecznie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
sorry, dopiero teraz czytam
sorry, dopiero teraz czytam kostka drozdzy = 42g
A ile gram ma kostka?
A ile gram ma kostka?
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni