Tu jesteś:
4
Składniki
- 500 g mąki pszennej
- 50 g drożdży świeżych
- 350 gciepłej wody
- 50 gsmażonej cebuli (gotowa - do kupienia w sklepach)
- łyżeczka cukru
- 1,5 - 2 łyżeczki soli
-
6
1h 15min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wsypać 250g mąki, dodać pokruszone drożdże, wsypać łyżeczkę cukru. Zalać składniki 350g wody (najlepiej ciepłej), następnie dodać pozostałe 250g mąki. Wsypać 50g smażonej cebuli, dodać sól.
Wyrabiać ciasto na interwale 3 min. Następnie wyłożyć do wysmarowanej formy. Odstawić do wyrośniecia w ciepłym miejscu ok 15-20 min. Piec w piekarniku (piekarnik gazowy) ok 50 min w temp 210 stopni.C.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszny. I szybko się robi. Dziś pieke 2 raz.
Pyszny. I szybko się robi. Dziś pieke 2 raz.
rewelacyjny,pyszny,puszysty
rewelacyjny,pyszny,puszysty chlebek)
Chlebek jest super. Gorąco
Chlebek jest super. Gorąco polecam!!!
Tynka