3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB Z CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 G MĄKI
  • 20 G MASŁA
  • 12 g soli
  • 10 GCUKRU
  • 24 G DROŻDZY
  • 280 ML WODY
  • 1 PACZKA PIETRUSZKI
  • 4 ZĄBKI CZOSNKU
  • TROCHĘ WODY
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. DO NACZYNIA WŁOŻYĆ DROŻDZE,WLAĆ WODĘ I WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ CZAS 15 S OBR.POZ 4-5,NASTĘPNIE DODAĆ MĄKĘ ,CUKIER, SÓL MASŁO, I WYRABIAĆ CIASTO CZAS 5 MIN OBR. POZ. INTERWAŁ. POZOSTAWIĆ W NACZYNIU NA 15 MIN. DO WYROŚNIĘCIA.NASTĘPNIE WYCIĄGNĄĆ I UTWORZYĆ PLACEK. DO NACZYNIA WŁOŻYĆ PIETRUSZKĘ, CZOSNEK, WODĘ I WSZYSTKO RAZEM ZMIKSOWAĆ CZAS 10S OBR. POZ. 5-6. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI POWYGNIATAĆ I ROZWAŁKOWAĆ NA PLACEK. ROZSMARWAĆ MASĘ NA CIASTO, ZWINĄĆ W RULONIK ŚCISNĄĆ KOŃCE CIASTA, UŁOŻYĆ W FORMY I PIEC W PIEKARNIKU. CZAS 40-50 MIN .TEMP. 210 *C 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam  bo w domu lubia

    Zgłoszony przez Fuksja na października 20, 2013 at 17:22.

    Zrobiłam  bo w domu lubia czosnek o pietruszkę i odrazu musiałam piec druga porcje.   Big Smile  Wszyscy zachwyceni

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fajny, chlebek wyrósł

    Zgłoszony przez Pyziak na października 7, 2012 at 14:19.

    Przepis fajny, chlebek wyrósł pięknie, a skórka wyszła chrupiąca. Z masełkiem po prostu niebo w gębie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie bardzo rozumiem: dlaczego

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 8, 2012 at 22:18.

    Nie bardzo rozumiem: dlaczego ciasto podzielić na dwie części, powygniatać? Napisz w jakim celu to robić. Na zdjęciu wygląda jakby to były  bułeczki.tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wŁAŚNIE JADŁAM TEN CHLEBEK.

    Zgłoszony przez agnes77 na sierpnia 8, 2012 at 21:04.

    Cooking 7 wŁAŚNIE JADŁAM TEN CHLEBEK. jEST PRZEPYSZNY!!!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (No subject)

    Zgłoszony przez morelka984 na lipca 19, 2011 at 09:01.

    Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze