3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny z orzechami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 400 g pszenicy
  • 400 g mleka
  • 100 g wody
  • 45 g świeżych drożdży
  • 50 g miodu
  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g orzechów włoskich
  • sól
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. W Thermomixie zemleć 400 g pszenicy, czas 1 min/obroty 10, otrzymaną mąkę przełożyć do innego naczynia.

    Do Thermomixa wlać 400 g mleka i 100 g wody, dodać 45 g świeżych drożdży i 50 g miodu, podgrzać czas 2 minuty 30 sekund/50 stopni/obroty 2.

    Dodać zmieloną pszenicę, 150 g mąki pszennej, 2 łyżeczki soli i 150 g orzechów włoskich, wyrobić czas 3 min/Closed lid/Dough mode.

    Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 40 x 12 x 7 cm).

    Pozostawić do wyrośnięcia na około 40 minut.

    Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 stopni przez 45-50 minut.

    Po wyjęciu z pieca zostawić chleb w formie na około 10 minut, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy