 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                4h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                4h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 6
opublikowany: 23/04/21
                            
                zmieniono dnia: 23/04/21
                    Składniki
Chleb pszenny na zakwasie i drożdżach III
- 450 g wody, ciepłej
- 600 g mąki pszennej
- 110 g Zakwasu, aktywnego
- 10 g drożdży świeżych
- 0,5 łyżki miodu
- 1 oliwy z oliwek, łyżka
- 1 soli, płaska łyżka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dać miód, wodę i pokruszone drożdże, podgrzewać 3 minuty/37ºC/obr. 1. Dodać mąkę, sól, aktywny zakwas, oliwę z oliwek, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć do miski. Przykryć bawełnianą ściereczką odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Przykryć bawełnianą szmatką, odstawić jeszcze na godzinę w ciepłe miejsce. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 220ºC (góra-dół). Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 180ºC i przykryć folią aluminiową (świecącą stroną na wierzch), piec jeszcze 15 minut. Studzić na kratce.
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/
                        *przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze