Tu jesteś:
4
Składniki
Chleb pszenno-żytnio-razowy
- 40 g świeżych drożdży
- 30 g miodu
- 300 g mleka
- 50-60 g otrębów pszennych lub żytnich
- 50-60 g płatków owsianych
- 200 g mąki pszennej
- 200 g mąki żytniej razowej
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
-
6
35min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" dajemy drożdże + miód + mleko - mieszamy 2:30min 37 st.C obroty 1
Następnie dodajemy otręby, płatki owsiane, mąkę, oliwę z oliwek, sól - wyrabiamy 3min"Ciasto"
Gotowe ciasto przekładamy do foremki (do 30cm) i zostawiamy do wyrośnięcia.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 30-35 min. 200st.C (góra-dół).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz