3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

chleb pełnoziarnisty


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 40 g świeżych drożdży
  • 5 MT wody
  • 500 g mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczki soli
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g pestek słonecznika
  • 50 g siemienia lnianego
5

Przygotowanie

  1. * wszystkie składniki po kolei włożyć do naczynia miksującego - poz Interwał / 3 min

    * chleb przełożyć do foremek - u mnie dwie mniejsze keksówki i odstawić do wyrośnięcia (czas między 30 min a 1 godzina)

    * piec w piekarniku nagrzanym do 220 st przez ok 40 min 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

można posypać jescze wierzch chleba ziarnami słonecznika


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny!

    Zgłoszony przez olitka000 na maja 3, 2022 at 21:13.

    Pyszny!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek bardzo dobry.Zrobiłam wg przepisu - jest...

    Zgłoszony przez olitka000 na lutego 16, 2022 at 20:07.

    Chlebek bardzo dobry.Zrobiłam wg przepisu - jest idealny tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYCHA

    Zgłoszony przez Pizdryk na października 19, 2019 at 19:42.

    PYCHASmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwszy raz wyszedł mi chleb z mąki...

    Zgłoszony przez Pizdryk na października 18, 2019 at 19:39.

    Pierwszy raz wyszedł mi chleb z mąki pełnoziarnistej.Jest pyszny,chrupiący i fajnie się kroi.Dzięki za przepis a następny chlebek upiekę już z całej porcjiCooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam

    Zgłoszony przez Wienia17 na października 11, 2019 at 21:17.

    polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny chlebek, pięknie wyrósł. Tylko w...

    Zgłoszony przez madamx na września 29, 2019 at 17:41.

    Bardzo smaczny chlebek, pięknie wyrósł. Tylko w moim przypadku musi być krócej pieczony, bo troszkę skórka za mocno się spiekła.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny chlebek. Tylko zamiast 5 miarek wody...

    Zgłoszony przez Agnieszka 30 na marca 26, 2018 at 19:33.

    Przepyszny chlebek. Tylko zamiast 5 miarek wody dodaje 7 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szczerze polecam!!! Pychotka, wczoraj zrobiłam...

    Zgłoszony przez Nowaczka4 na lipca 12, 2017 at 14:11.

    Szczerze polecam!!! Pychotka, wczoraj zrobiłam dwa a dziś muszę robić od nowa tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek pycha robie co dziennie od kilku dni

    Zgłoszony przez ulka84gd na maja 14, 2017 at 21:44.

    Chlebek pycha robie co dziennie od kilku dni tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam , ale w przepisie

    Zgłoszony przez Idii na września 1, 2016 at 22:50.

    Zrobiłam , ale w przepisie jest stanowczo za mało wody , wlałam z czajnika  na oko tmrc_emoticons.) ciasto  zrobiło się lżejsze włożyłam  dwóch keksówek, rosło około 1godziny .Wyszeł smaczny .

    Pozdrawiam  wszystkich Katarzyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwsze podejście i

    Zgłoszony przez Isomy na czerwca 4, 2016 at 20:45.

    Pierwsze podejście i porażka....Tm 5 nie miał nawet siły wymieszać ciastatmrc_emoticons.(.....kończyłam ręcznie... chlebek mało wyrósł i był twardy....mąż stwierdził, że dybię na Jego zęby tmrc_emoticons.)....niestety nie polecam... 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Coś zrobiłam nie tak, bo w

    Zgłoszony przez rusind na marca 20, 2016 at 11:59.

    Coś zrobiłam nie tak, bo w piekarniku mi nie chciał rosnąć. Wyszły małe kromeczki. Następnym razem dam do 1małej keksówki. W smaku super- bardzo chrupiąca skórka i brak drożdżowego posmaku tmrc_emoticons.)

    2dni później skórka nadal chrupie a środek swieży i się nie kruszy. Polecam przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze