Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
- 40 g świeżych drożdży
- 5 MT wody
- 500 g mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczki soli
- 100 g płatków owsianych
- 100 g pestek słonecznika
- 50 g siemienia lnianego
-
6
2h 40min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
* wszystkie składniki po kolei włożyć do naczynia miksującego - poz Interwał / 3 min
* chleb przełożyć do foremek - u mnie dwie mniejsze keksówki i odstawić do wyrośnięcia (czas między 30 min a 1 godzina)
* piec w piekarniku nagrzanym do 220 st przez ok 40 min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
można posypać jescze wierzch chleba ziarnami słonecznika
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszny!
Pyszny!
Chlebek bardzo dobry.Zrobiłam wg przepisu - jest...
Chlebek bardzo dobry.Zrobiłam wg przepisu - jest idealny
PYCHA
PYCHA
Pierwszy raz wyszedł mi chleb z mąki...
Pierwszy raz wyszedł mi chleb z mąki pełnoziarnistej.Jest pyszny,chrupiący i fajnie się kroi.Dzięki za przepis a następny chlebek upiekę już z całej porcji
polecam
polecam
Bardzo smaczny chlebek, pięknie wyrósł. Tylko w...
Bardzo smaczny chlebek, pięknie wyrósł. Tylko w moim przypadku musi być krócej pieczony, bo troszkę skórka za mocno się spiekła.
Przepyszny chlebek. Tylko zamiast 5 miarek wody...
Przepyszny chlebek. Tylko zamiast 5 miarek wody dodaje 7 😊
Szczerze polecam!!! Pychotka, wczoraj zrobiłam...
Szczerze polecam!!! Pychotka, wczoraj zrobiłam dwa a dziś muszę robić od nowa
Chlebek pycha robie co dziennie od kilku dni
Chlebek pycha robie co dziennie od kilku dni
Zrobiłam , ale w przepisie
Zrobiłam , ale w przepisie jest stanowczo za mało wody , wlałam z czajnika na oko
ciasto zrobiło się lżejsze włożyłam dwóch keksówek, rosło około 1godziny .Wyszeł smaczny .
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
Pierwsze podejście i
Pierwsze podejście i porażka....Tm 5 nie miał nawet siły wymieszać ciasta
.....kończyłam ręcznie... chlebek mało wyrósł i był twardy....mąż stwierdził, że dybię na Jego zęby
....niestety nie polecam...
Coś zrobiłam nie tak, bo w
Coś zrobiłam nie tak, bo w piekarniku mi nie chciał rosnąć. Wyszły małe kromeczki. Następnym razem dam do 1małej keksówki. W smaku super- bardzo chrupiąca skórka i brak drożdżowego posmaku
2dni później skórka nadal chrupie a środek swieży i się nie kruszy. Polecam przepis