3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb kefirowy wg diety montignaca


Wydrukuj:
4

Składniki

chleb kefirowy

  • 500 gramów pszenicy
  • 400 gramów kefiru
  • 5 gramów soli
  • 5 gramów sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
  • 20 gramów nasion słonecznika
  • 20 gramów nasion dyni
  • 2 czubate łyżeczki siemienia lnianego
  • 6
    45min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik na 200 stopni Celcjusza. Wsyp do Closed lid(musi byc suche) 250 g pszenicy i zmiel 1 min.Counter-clockwise operation10 przesyp do innego naczynia,czynność powtórz z pozostałą częścią pszenicy.Wlej do Closed lid cały kefir,zmieloną pszenicę i pozostałe składniki.Wyrabiaj ciasto Closed lidDough mode przez 2 min.Przełuż wyrobione ciasto do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia(mozna uformować okrągły chlebek bez foremki lub bułki).Piec ok 30-40 minut az będzie chrupiący i złotobrazowy.Chlebek jest pyszny!Polecam!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy