Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 180 g kaszy jaglanej ugotowanej
- 100 g mąki gryczanej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 220 g skoku świeżego, z pomarańczy lub jabłek
- 30 g oleju, nierafinowanego np z orzechów włoskich
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczki Papryki słodkiej
- 2 łyżki sezamu podprażonego na patelni
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
-
wszystkie składniki oprócz sezamu włożyć do naczynia miksującego wymieszaj 2 min/obr. 7 przy pomocy kopystki. Należy dążyć do uzyskania masy takiej jak gładź szpachlowa". Jeśli będzie za suche dodać soku.
-
Wszypać sezam 10 sek./obr.5
-
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 min, na blasze wyłożonej papierem
Chlebek jaglany
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam a może jakieś zdjęcia?
Witam
a może jakieś zdjęcia?
jak chleb rośnie? nie potrzeba mu zakwasu/drożdży?
karola