3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB JAGLANY BEZGLUTENOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 180 g kaszy jaglanej ugotowanej
  • 100 g mąki gryczanej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 220 g skoku świeżego, z pomarańczy lub jabłek
  • 30 g oleju, nierafinowanego np z orzechów włoskich
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczki Papryki słodkiej
  • 2 łyżki sezamu podprażonego na patelni
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Chlebek jaglany
  1. wszystkie składniki oprócz sezamu włożyć do naczynia miksującego wymieszaj 2 min/obr. 7 przy pomocy kopystki. Należy dążyć do uzyskania masy takiej jak gładź szpachlowa". Jeśli będzie za suche dodać soku.

  2. Wszypać sezam 10 sek./obr.5

  3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 min, na blasze wyłożonej papierem

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam a może jakieś zdjęcia?

    Zgłoszony przez karolina.kietlinska na marca 20, 2015 at 12:53.

    Witam

    a może jakieś zdjęcia? tmrc_emoticons.;) jak chleb rośnie? nie potrzeba mu zakwasu/drożdży?

    karola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze